Wysłany: 2010-09-19, 18:29 potrzebuje pomocy w sprawie BBSów
dałem typowi felgi do zrobienia i dzis do mnie zadzwonil ze zgubil mi wszystkie srubki, wiem ze ktos z tego forum sprzedawal na allegro pozlacane, chromowane i rozne rodzaje w tym do RC srubki, a wlasnie do RC je potrzebuje, ile tam jest na feldze srubek 36?
Które RC masz? Odnośnie śrubek to bywa często tak, że przy wybijaniu tych śrub potrafią się one ciut zniekształcić (czyt. potyrać) i może temu kto Tobie robi kola było głupio z tego powodu i wolał powiedzieć, że zgubił. Wystarczy je przegwintować więc może pogadaj z gościem od serca i tyle bo zakup nowych śrubek sporo wyniesie, z tego co wiem koszt ok 4 zł./szt. bodajże lecz tutaj mogę się mylić.
_________________ Uwaga! Zachodzi przy skręcie.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car
Wysłany: 2010-09-21, 20:53
Squad napisał/a:
Które RC masz? Odnośnie śrubek to bywa często tak, że przy wybijaniu tych śrub potrafią się one ciut zniekształcić (czyt. potyrać) i może temu kto Tobie robi kola było głupio z tego powodu i wolał powiedzieć, że zgubił. Wystarczy je przegwintować więc może pogadaj z gościem od serca i tyle bo zakup nowych śrubek sporo wyniesie, z tego co wiem koszt ok 4 zł./szt. bodajże lecz tutaj mogę się mylić.
tylko znajdz panie srubki od RC od RS można kupić w TEchride, a od RC już nie bardzo
jakby co to mam komplet oryginalnych śrubek z BBS RS z nakrętkami w fabrycznym chromie, 400zł sobie za to liczę, to i tak tanio, bo w Techride za 136 srube zapłacisz około 550zł nakrętki 200zł
więc lepiej niech szukają tych srubek
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
nie rozumiem, jedynym problemem może być długość śrubek i tutaj trzeba dopasować, ale jeżeli długość od RS będzie git to nie wiem w czym problem. Przecież nie koniecznie musi być śruba identyczna jak w RC czyli wbijana, jeżeli dobrze skręci to nawet śrubki od RS są ładniejsze. Bo rozumiem że chodziło Tobie o to że w RC są śrubki (nie wiem jak to napisać) wbijane, tak? A tak w ogóle to polecam ASMET pod pruszkowem, pewnie mają sklep internetowy, mają tysiące wzorów śrubek i nakrętek, można coś dobrać. Ale jak już wcześniej pisałem, dobrze z nimi pogadaj bo ja nie wyobrażam sobie jak można zgubić taką ilość śrub i nakrętek, to troche waży i ciężko to zapodziać gdzies w kącie warsztatu.
_________________ Uwaga! Zachodzi przy skręcie.
Bilstein B12 on board.
1/4 mili w bmw jest jak lowienie ryb z dziwka...jest fajnie ale nie do tego służy.
www.Fajna-Felga.pl
e34 m60b40 missle car