Witam,
mam takie ustrojstwo w E30 szeroka lampa, ale nie działa od zakupu auta, jak to naprawić w tych niebieskich przewodach jest jakiś płyn czy jak
Wszelkie informacje będą mile widziane
proponuje wam wymiane na regulator manualny przynajmniej swiatla bedziecie mieli ustawione bo na nie dzialajacej hydraulice z czasem lampy swieca w asfalt przed autem niestety (szczegolnie jak sie ma wiekszą glebe z przodu niz z tylu) nowy regulator manualny w aso - 37 zl strona . opcją jest elektryczne sterowanie ale juz takie tanie to chyba nie bedzie no i naklad pracy trochę większy
pozdrawiam wrona
_________________ angole, angole, angole........ uparcie do przodu...
Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Gru 2006 Skąd: Stalowa Wola/Kraków
Wysłany: 2007-08-10, 20:52
Może i nakład pracy będzie większy ale efekt będzie dużo lepszy. Na www.e30.de jest instrukcja jak zaadoptować elektryczny mechanizm regulacji świateł z Fiesty-nie wygląda to na nic skomplikowanego. Trzeba tylko kupić silniczki i wziązkę-myślę, że koszt całej operacji to max 150 zł.
Czy to prawda, co napisal ktos powyzej, ze mozna dokupic do E30 manualna regulacje przednich lamp? Nie chce mi sie walczyc ze sterowaniem podcisnieniowym, elektrycznym itd. Wolalbym w miejsce tego silownika wlozyc cos, czym mozna sobie wyregulowac wysokosc na stale
Czy mozna gdzies jeszcze dokupic sruby do regulacji, z lbem okraglym, ktore wchodza w ten zatrzask?
To samo jest na realoem, tylko nie jest wyszczegolnione czy dostepne sa elementy do manualnej regulacji przy lampie, czy tylko ten podcisnieniowy silownik..
Ale poco cokolwiek zmieniać - jak są niesprawne siłowniki pneumatyczne/hydrauliczne to one mają regulację manualną . Wystarczy pokręcić końcówką siłownika.