Witam jako że już trochę jestem na forum postanowiłem założyć wreszcie własny temat i opisać to co mam i co zapewne z nim zrobię. Auto kupiłem po pewnych przejściach w sumie od urbiego. Historia trochę śmieszna i zagmatwana a zarazem bolesna dla portfela prócz tego że auto cały czas mi się pitoli to i tak je jakoś lubię nie wiedzieć czemu. Do BMW nigdy nie pałałem wielka sympatią choć teraz to się jakoś dziwnie zmieniło i nie wyobrażam sobie mieć auta nie innego niż tylno napędowe.
W celu poznania historii samochodu zapraszam do tematu urbiego osobiście będę kontynuował wątek kolegi i zacznę od momentu w którym on skończył.
kliken machen
Pierwsza poważna przeróbka jaka miała miejsce w aucie po sprzedaży i przed moim zakupem to swap na 2,0. Następnie auto po 2 miesiącach trafiło w moje ręce i tak zaczęła się jazda do pracy, uczelnie, domu z dnia na dzień coraz to fajniejszym autem.
Pierwszym problemem który się pojawił to strzelający gaz z którym borykam się do dnia dzisiejszego choć ta usterka jest już prawie opanowana.
Pierwszą zmiana wizualną jaka miała miejsce w samochodzie to utrącenie boku i wślizgniecie się na metrowy krawężnik reakcja urbiego ,,o truskawka cud że miska cała" efektem tego jest rozwalony błotnik pas przedni felga i wahacz.
Tak udało mi się przejeździć zimę oraz przy okazji poznaniu tajników jazdy tylnonapędowcem. aktualnie mamy koniec marca do auto zostały kupione takie prezenty jak:
- OBC I
- blenda bez otworu na sterowanie ręczne szyber dachu
- osłona kolumny kierowniczej
- 16x9Jx4 polerowane brocki B2
- pas przedni
następny w kolejności będzie błotnik i zapowiadana dużo wczesniej wizyta u lakiernika auto dostanie świeży lakier bo obecny jest już styrany życiem, a malowanie poszczególnych elementów jest bez sensu ponieważ auto będzie wyglądać jak mućka na pastwisku. W garażu także stoi i czeka poprzedni silnik urbiego 2,7 zapewne trafi tam ponownie lecz najpierw muszę wyremontować blachę
Ostatnio zmieniony przez Świesta 2010-11-18, 13:42, w całości zmieniany 4 razy
i cos sie dzieje auto pomalowane teraz je składam, aktualnie czekam na przemieszczenie się słońca abym mógł robić w cieniu z przyczyn zdrowotnych zrobiłem pare fotek podczas prac choć nie ma na nich nic konkretnego bo po prostu robiłem a nie ganiałem z aparatem
Jedyna dziura na całym aucie
nowy pas przed
i pas po
jeden z błotników od środka (ranty zaklepane )
goła Beatka
a tu juz po malowaniu i polerowaniu i chyba tez woskowaniu
i składam dalej
A tu już po pracach lakierniczych złożona tadaaam
taka tam własna sesja
wielkie dzięki za pomoc przy składaniu i rozkładaniu auta dla Urbiego (aż się sąsiedzi burzyli że imprezujemy pod mieszkaniem )
Ostatnio zmieniony przez Świesta 2010-11-18, 00:25, w całości zmieniany 1 raz
hehe tylko moja ma taki design od dwóch lat noo tylko koła się zmieniły i nowy lakier i parę innych pierdół ale tak to front bok itp się nie zmieniły
[ Dodano: 2010-11-18, 00:27 ]
do auta wskoczyła lotka MT1 i czarna podsufitka
z silnika 2.7 wyszło niestety gówno (Urbi dał mu rade jednak ) aktualnie m20b20 zostało uszczelnione i czeka do wiosny na jakiegoś następce puki co mody na ten rok czas zakończyć i zbieram graty na nowy sezon.
A na sprzedaż są BROCKI B2 zaistniała inna wizja na felgi do auta
[ Dodano: 2011-03-28, 00:51 ]
między nauką na przedmioty z takimi oto wdzięcznymi rysunkami:
stwierdziłem że czas wzbudzić gospodarkę E30 w mieszanym kursie walutowym i tak podniosłem popyt a tym samym zwiększyłem inwestycje kupując:
4x9 bez zmian z tego rozmiaru już nie zejdę
o taki cud tylko muszę jeszcze go co nieco odświeżyć:
i taki skromny detal który jeszcze muszę przetuninkować
w między czasie wystąpił szok podażowy negatywny i zabrakło prądu. Ale szybka ingerencja Banku Centralnego i nowa Varta bo ponoć to coś jest tego warte siedzi na swoim miejscu przywracając koniunkturę do równowagi
[ Dodano: 2012-02-29, 17:37 ]
E30 we wrześniu 2011 zmieniła właściciela podobno kupił ją ktoś z bmw-E30.pl może ktoś tam siedzi z Was i widział ją? Jestem ciekaw czy to auto jeszcze żyje
Ostatnio zmieniony przez Świesta 2010-11-18, 00:43, w całości zmieniany 3 razy