Witam wszystkich
od 12 dni mam problem ze swoją E30 M40b18 113KM
problem ten polega na cieknącym oleju dotąd myślałem że z pod obudowy filtra oleju więc kupiłem ori uszczelkę i jakiś oring założyłem ale leciało tak samo jak przedtem rozebrałem i okazało się że uszkodziłem oring kupiłem drugi mniejszy był ok bo guma wystawała poza metal założyłem nałożyłem też sylikon ale nie na uszczelke czy oring
( tak robiłem za 1wszym razem) tylko z boku z prawej str podstawy filtra wszystko zkręciłem odczekałem ok 20h odpaliłem i olej jak leciał tak leci tylko teraz mam wrażenieże leci na samej górze sylkony więc podejżeważ że nie pod podstawą filtra oleju tylko na uszczelce nr 4
http://www.realoem.com/bm...355&hg=11&fg=10
czy ktoś wie jak taka uszczelka wygląda czy są w niej kanały olejowe blisko tego filtra i ile jest roboty przy tym co z głowicą rozrządem czy trzeba to wszystko zwala i czy jak już rozbiore to co oprócz uszczelki nr 4 wymienić prosze o jakąs pomoc bo temat zagościł na 3cim forum a mi ręce opadają
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-11-07, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
elo a jaki masz tam filtr bo jak ja kupilem raz filtrona niby do m40 to sie okazalo ze jest wyzsyz i niby dokrecam ale jest sz para i musialem drugi filtr kupowac i jest gites poydro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
filtrona i porównywałem ze starym który nie był filtrona i ten nowy jest wyższy ale u mnie nie leci pod pokrywką filtra oleju, mimo mojej pewności pujde do garażu i objade filtr do okoła palcem inaczej bym nie usnoł
[ Dodano: 2010-10-26, 19:00 ]
nie to nie to podejżewam uszczelke #4
kolego ja takie cos mialem jak posiadalem jeszcze 318 i mialem identyczny problem. i wymieniulem własnie ta duza uszczelke nr 4 i bylo ok. zeby sie tam dostac to mususz wszystko posciagac co widac na rysunku ale głowicy nie musisz ruszac. rozrzad. pompa itd to wszystko sciagasz i pozniej ta sciane i masz uszczelke ja nie moglem dostac takiej uszczelki a bardzo mi sie spieszylo to dorobilem sobie roboty duuuuzo wycinania itd ale bylo ok pozdro