Wysłany: 2010-11-05, 18:49 BMW X6 z USA, problem ze światłami
Witam,
oglądałem dzisiaj ciekawą X6 z USA, chciałbym Was w związku z tym o kilka rzeczy zapytać.
Mianowicie czym może być spowodowane, że w lampach przednich świeci tylko 1 reflektor na 2? Konkretnie świecą te zewnętrzne, tj. ( x ) ( ) ( ) ( x ), tam gdzie "x" te świecą.
Żadnymi ustawieniami nie byłem w stanie włączyć tych od strony wewnętrznej.
Halogeny (na zderzaku) działają, ringi też, światła długie też (wtedy te reflektory z "x" świecą mocniej).
Są to niby lampy xenonowe. Pod kątem widać, że w tych środkowych lampach są żarówki, więc niby powinny świecić.
Słyszałem, że może to być spowodowane tym, że ktoś te światła wyłączył, aby auto przeszło homologacje, chociaż to w ogóle ciekawe, bo z tyłu ma czerwone kierunkowskazy, a jest zarejestrowane w PL.
Ile może kosztować przerobienie lamp na europejskie?
Tak w ogóle - na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie benzynowej X6 z USA?
Wysłany: 2010-11-06, 12:08
mi sie wydaje ze to wlasnie są to swiatła długie i nie dzialaja, jak włączysz dlugie to w ksenonie sie przesłonka unosi i swieci mocniej ale powinny swiecic normalnie dlugie lampy moze nie ma bezpiecznika zarowki spalone.
Wysłany: 2010-11-07, 20:00
No to sobie znalazłeś forum aby uzyskać odpowiedzi na przemyślenia
Jak masz pieniądze na X6 to dzwoń do serwisu. Chyba że taki z ciebie pasjonat że się będziesz z lutownicą nad X6 brandzlował
hehe.akurat mam znajomego ktory przerabial lampy w amerykancach. i powiem ci ze wcale nie dziwi fakt ze w drogich samochodach cos sie lutuje.do tylnych lampo trzeba dorobic dodatkowe zarowki. zrobic kierunki pomaranczowe, dolozyc mgle.nieraz trzeba robic wiazki od podstaw bo np kierunek i pozycja i stop jest na jednym kablu.