Wysany: 2010-11-05, 18:49 BMW X6 z USA, problem ze światłami
Witam,
oglądałem dzisiaj ciekawą X6 z USA, chciałbym Was w związku z tym o kilka rzeczy zapytać.
Mianowicie czym może być spowodowane, że w lampach przednich świeci tylko 1 reflektor na 2? Konkretnie świecą te zewnętrzne, tj. ( x ) ( ) ( ) ( x ), tam gdzie "x" te świecą.
Żadnymi ustawieniami nie byłem w stanie włączyć tych od strony wewnętrznej.
Halogeny (na zderzaku) działają, ringi też, światła długie też (wtedy te reflektory z "x" świecą mocniej).
Są to niby lampy xenonowe. Pod kątem widać, że w tych środkowych lampach są żarówki, więc niby powinny świecić.
Słyszałem, że może to być spowodowane tym, że ktoś te światła wyłączył, aby auto przeszło homologacje, chociaż to w ogóle ciekawe, bo z tyłu ma czerwone kierunkowskazy, a jest zarejestrowane w PL.
Ile może kosztować przerobienie lamp na europejskie?
Tak w ogóle - na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie benzynowej X6 z USA?
mi sie wydaje ze to wlasnie są to swiatła długie i nie dzialaja, jak włączysz dlugie to w ksenonie sie przesłonka unosi i swieci mocniej ale powinny swiecic normalnie dlugie lampy moze nie ma bezpiecznika zarowki spalone.
No to sobie znalazłeś forum aby uzyskać odpowiedzi na przemyślenia
Jak masz pieniądze na X6 to dzwoń do serwisu. Chyba że taki z ciebie pasjonat że się będziesz z lutownicą nad X6 brandzlował
hehe.akurat mam znajomego ktory przerabial lampy w amerykancach. i powiem ci ze wcale nie dziwi fakt ze w drogich samochodach cos sie lutuje.do tylnych lampo trzeba dorobic dodatkowe zarowki. zrobic kierunki pomaranczowe, dolozyc mgle.nieraz trzeba robic wiazki od podstaw bo np kierunek i pozycja i stop jest na jednym kablu.