pedał sprzegła stawia jakis opór moze juz docisk jest zjechany i tarcza i sie robi tak jak u mnie wczesniej. ze wciskam sprzeglo a raz rozłacza a raz nie
a może tarcza sie zapiekła na wieloklinie bo u mnie to tez pewnie mialo wplyw na to znikajace sprzegło
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
pedał jest normalny tak jak powinno być
chyba nawet nie będę podmieniał tej pompki przy pedale bo to chyba nie możliwe że się popsuła od samego rozłączenia
chyba nie mam wyjścia jak zaprowadzić do mechanika
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Skąd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysłany: 2010-11-08, 08:45
Problem
był odkręcony przewód wysprzęglika przy budzie, ktoś przypadkiem wcisnął pedał
pedał cofnęłem, założyłem przewód , nalałem płynu pod korek, tradycyjną metodą (jak hamulcy) odpowietrzanie nic nie daje, płyn nawet nie kapnie z odpowietrznika, ze strzykawką próba wciśnięcia - też nic , nie da się po prostu!!
odkręciłem znów przewód, pare razy pedałem, a z przewodu nawet grama płynu nie wyleciało.
Następna próba - strzykawka, i w przewód od pompki sprzęgła (niebieski od zbiorniczka) no i zaczęło lecieć odpowietrznikiem ,przepchałem ze 200ml płynu strzykawką, założyłem przewód nazbiornik, zbiornik do pełna i próba klasykiem - i wraz nic....
spędziłem wczoraj 3 godziny nad tym...
Ktoś pomoże?
Pedał jes luźny , płynu pod korek, , czy pompka sprzęgła mogła sie wys.ać od wciśnięcia?
Czy tłoczek w niej powinien sztywno siedzieć , czy tak na luzie? bo miałem przez chwile wrazenie że moze sie zje.ała , bo ten tłoczek co jest do pedału zzamontowany to w pompce tak luźno dosyć lata... ?
bono20002, kup zestaw naprawczy wysprzeglika i pompki.koszt 30zł zmierz tylko srednice tloczka bo sa dwa rodzaje.aluminiowe maja fi 20,6 a plastik chyba fi 22,2
tłoczek nie moze luzno latac bo na nim musi siedziec uszczelka której podejrzewam u ciebie nie ma i dlatego pompka nie pompuje
chociaż z drugiej strony jak by nie bylo uszczelki to powinien gdzies ci sie lac płyn
odkrec przewód od pompki do wysprzęglika i sprawdz czy jest drożny
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka