Witam wszystkich.Mam takie pytanko w sprawie dyfra.Gdy go kupiłem to mialem juz ten problem.Polega on na tym ze jak auto jest zimne to jest wszystko w porzadku,nie słychać nic z tyłu ale jak juz troche przejade,coś ok.5km to zaczyna cos buczeć z tyłu i przy małej prędkości czuc jak go lekko przyblokowuje i auto jest nie stabilne tzn lekko nim kolebie,jak jest zimny to tego nie ma.Dlatego mam pytanie:
Czy ten dyfer juz konczy swoja żywotność?czy jest taka możliwosc ze może to też byc spowodowane brakiem oleju w dyfrze ?Niestety nie mialem jeszcze okazji wjechać autem na kanał i sprawdzić czy tam jest olej, nie znam też przełożeń itp.Dyfer ma szpere 100% dlatego mi go troche szkoda,więc pytam.Będe wdzięczny za pomoc.
to w takim razie zostają łożyska w kołach ale te piszesz że też wymieniłeś
sprawdzałeś w jakim stanie jest podpora wału - bo jeśli bez 1 półosi szumi to łożyska kół odpadają?
może wszystkie 4 dyfry były jednak zamęczone?
Też tak myślałem,ale dwa z nich brałem od dwóch znajomych którzy wręcz głową ręczyli za nie.Pózniej jak byłem pewien że szum nie pochodzi od nich sprzedałem jednego na allegro.Gościu po paru dniach do mnie dzwonił jaki to zachwycony z dyfra.
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia odnośnie skrzyni biegów , otóż ona wyje na drugim biegu takie łuułuuu.Gdy kupowałem auto lał się z niej olej i chyba jest skatowana przed poprzedniego właściciela Ale czy szum mógłby od niej pochodzić?
Myślałem też żeby wyciągnąć wał i kumpel wziął by mnie na hol i może wtedy by się okazało.
Dzięki za zainteresowanie może do czegoś w końcu dojdziemy ponieważ męczy mnie ten szum w trasie.
[ Dodano: 2010-11-22, 23:32 ]
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
witam wszystkich mam problem
ostatnio złożyłem w mojej E34 szpere było pięknie na drugi dzień coś się zatłukło i potem zaczeła huczyć, jak jadę w miarę pomału to nawet jest wporządku a jak juz jadę szybciej to jest coraz gorzej i głośniej co jej dolega pomóżcie proszę
_________________ BMW- auto z duszą!!! (OO=[][]=OO)