Witam.Posiadam bmw e30 z silnikem m50b25 z vanosem.Czy dam rade jednoznacznie sprawdzic czy czujnik wałka rozrządu jest sprawny?Można sprawdzić opór tak? Podobno ma miec ok 1300 ohm. Ale czy to nie jest już czujnik halla i nie da sie tak sprawdzic? Mój czujnik ma ok 650 ohm. czy byłby ktoś tak dobry i zmierzył by mi swój czujnik? był bym bardzo wdzięczny.
Objawy mam takie że auto ogólnie zamula ma niestabilne wolne obroty i troche więcej pali wiec objawy pasują do tego czujnika.
Na kompie zero błedów, wymieniona sonda, czujnik temp, temp w dolocie, dolot szczelny,
P.S. Osprzet mam boscha
_________________ E30 316i Coupe m50...
E39 530d Touring
Ostatnio zmieniony przez Lex 2010-11-23, 19:08, w całości zmieniany 2 razy
czujnik polozenia wału ma 572 ohma wiec jest ok. to wyglada na to ze padł czujnik polozenia walka rozrzadu. co najlepsze mam dwa czujniki i jeden ma 670ohm a drugi 585 ohm i obojetnie który załoze to nie czuc zadnej roznicy. a dak dla pewnosci to jak znalesc 1 i 2 pin?bo sa 3 piny.
E39 530d Touring
Ostatnio zmieniony przez Lex 2010-11-23, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
ostateczna wartosc mojego czujnika walka rozrzadu wynosi 670ohm czy na tej podstawie moge jednoznacznie stwierdzic ze ten czujnik niedomaga? Troche kosztuje taki czujnik wiec chcialbym byc na 100% pewien. Prosze o pomoc!!!
E39 530d Touring