BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[e34]Świrują zegary w m20b20
Autor Wiadomość
bogib184 
I'm back :)

Wysłany: 2010-11-27, 17:52   [e34]Świrują zegary w m20b20

Witam, czytałem wiele tematów o zegarach na forum :wink:
Problem taki, że rano jak wsiądę i odpalę Babię to czasami działa obrotek i świeci się napis Inspection. Wtedy temperatura pokazuje dobrze, ale te lampki od inspekcji praktycznie nigdy się nie świecą (może kilka razy tylko n sekundę błysnęły).
Później jak już jadę to przy nierównościach, czy przy hamowaniu obrotek się wyłącza, czasami działa a gaśnie napis Inspection i wtedy przekłamuje mi temperatura. Przy dyferencjale wtyczka jest ok.
Zegary zamówiłem drugi i tam podobny problem. Mógł by mi ktoś podsunąć jakieś pomysły i czy ktoś naprawiał coś takiego u elektryka i ile mogą za to skasować ??
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-11-28, 17:45, w całości zmieniany 1 raz  

pw 

Wysłany: 2010-11-27, 19:56   

witam kolega. musisz wyciagnac zegary i rozkrecic je w srodku bedziesz mial takie dwie baterie ktore sa winowajcami sprawdz czy dobrze stykaja bo moze sa zle przylutowane albo poprostu wyczerpane ale jak mowisz ze na dolkach zalancza sie to napewno nie ma dobrego styku i dlatego tak a temperatura to moze czujnik .. inspekcja tez od bateri ja tak mialem pozdrawiam..

bogib184 
I'm back :)

Wysłany: 2010-11-28, 11:45   

Dzięki kolego za sugestie :beer: Zaraz będę działał w tej sprawie :) Pogrzebałem i... działa wszystko oprócz obrotka i eko :( Inspection się pali i te zielone lampki też :) ale obrot i eko nie, może któraś z baterii jest padła ?? Sprawdzę jeszcze ten wtyk przy czujniku położenia wału, bo ponoć to odpowiada za obrotomierz (przewód założony na jeden z kabli WN), ale czy tak jest to nie wiem :P
Ostatnio zmieniony przez bogib184 2010-11-28, 12:35, w całości zmieniany 1 raz  

pw 

Wysłany: 2010-11-29, 18:48   

ja mialem taki prblem w sowjej ale u mnie byly baterie i raczej na to bym stawial. sprobuj wymienic i polutowac dobrze i tez zeby zwarcia nie robilo

Odpowiedz do tematu