witam wszystkich i to pytanie kieruje do tych którzy robili coś takiego...chodzi o to ......co dokładnie zmienić w super ecie żeby zwiększyć moc...wiem że jest pełno tego typu tematów na forum ale one są troche porozrzucane także ciężko jest dotrzeć do konkretów. z tego co wyczytałem to można do starej ety wsadzic góre od 2.0 a do nowej od 2.5....czy da to coś ?....a jak jest z tym smarowaniem wałka ?...fajnie by było żeby ktos to wszystko opisał w tym temacie..i każdy by wiedział o co chodzi bez potrzeby szukania przez kilka godzin w innych tematach...bo wiadomo że są takie sprawy opisane w tuningu mechanicznym ale tez niedokończone...pozdro...
najlepiej caly tuning mechaniczny przejrzyj, duzo tego nie ma...
specow od takiego tuningu u nas pod dostatkiem wiec pytac podejrzewam moze smialo... 8)
no tak loko.....spoko....masz troche tych postów musze przyznać i żeby je wszystkie przeczytać to troche czasu musze poświecić....ale spoko uda mi sie.. a tak pozatym to szukałem tego numeru głowicy...napisałeś że między 3 a 4 wtryskiem...spoko..tylko jak ja tam ręke włoże...musze kolektory odkręcać.?..odpisz jak to zrobić.....a wogóle powiedzmy jeśli mam tą głowice 885..to jak włoże wałek od 2.5 i podwójne spręzynki i smarowanie poprawić..3 dodatkowe otwory..i to ma mi dac prawie 30 koni..bo zz twoich postów wynika że ta...więc jak to jest..?...pozdro
jak tam rękę wciśniesz to na ściance głowicy namacasz takie zgrubienie i to będzie numer...i wtedy już będziesz wiedział jak i gdzie patrzeć chyba że jesteś dobry na dotyk i wyczujesz czy 3 ostatnie cyfry to 200 czy 885... to w sumie nie trudne...
a co do tych zmian to ja wałka nie tykałem i mi wskoczyło +30KM... gdybym go zrobił to podejrzewam że byłoby między 170 a 180...