Wysłany: 2011-02-12, 00:00 ile km na komplecie świec?
Witam
Pytanko jak w temacie. Warunki szczególne - praca na podtlenku lpg (sekwencja). Silnik 1.8is , obecnie używane świece to NGK symbolu nie pamiętam ale zmieniałem je zaraz po założeniu lpg, czyli jakieś 40 tys km asfaltu temu .
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
elo kolego troszke dlugo ja usiebie w m40 zwykly gaz zmieniam co 10tys,swiece,olej filtr gazu i oleju wiec 40tys to naprawde duzo zwlaszcza ze na gazie latasz pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
co 10 tysiaków, to też mi się wydaje,że za szybko ale po tych 40 to mam wrażenie, że gorzej pracuje i dlatego pytałem. Czy może być tak, że jak jest zimny to z winy świec trzeba dłużej kręcić rozrusznikiem a jak już załapie to wskakuje na prawie 3 tys obrotów (na chwilkę) -ale wnerwiającą chwilę . Drażni mnie takie zachowanie silnika, bo raz że zimny, olej jest nie rozprowadzony i takie buuuuu, bziumm, cyk, cyk, cyk....
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
Wykręć świece i je obejrzyj ,sprawdź przerwę. A przyczyn słabego palenia może być wiele lecz od słabych świec po odpaleniu nie wchodził by raczej na 3 tyś. obr.