BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Allegro - grzesiek171011 - oszust/dzieciak
Autor Wiadomość
nowak 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-02-17, 00:13   Allegro - grzesiek171011 - oszust/dzieciak

W dniu 16.02.2011 o godzinie 00:34 na aukcji numer 1458725078

http://allegro.pl/bmw-e36...1458725078.html

dokonałem zakupu przedmiotu od użytkownika grzesiek171011. Niezwłocznie skontaktowałem się ze Sprzedającym w celu ustalenia sposobu sfinalizowania transakcji:

------------------------------------------------------------------------------------------

od nowak <!-- usunieto -->

do grzesiek171011@wp.pl

data 16 lutego 2011 00:44

temat BMW E36 DYFERENCJAŁ 3.45 Ze szpera 20%

wysłana przez gmail.com

ukryj szczegóły 00:44 (18 godz. temu)

Witam

Czy istnieje możliwość podesłania do Pana swojego kuriera po dyferencjał ?

Z poważaniem nowak.

------------------------------------------------------------------------------------------

O godzinie 09:48 otrzymałem odpowiedź:

od grzesiek albingier <!-- usunieto -->

do nowak <!-- usunieto -->

data 16 lutego 2011 09:48

temat Odp: BMW E36 DYFERENCJAŁ 3.45 Ze szpera 20%

wysłana przez wp.pl

Ważna głównie dlatego, że została wysłana bezpośrednio do Ciebie.

ukryj szczegóły 09:48 (9 godz. temu)

dyfer sprzedany...posiadam tylko ze szpera 100%

Niestety z tego powodu niepocieszony informacją odpisałem o godzinie 09:55:

od nowak <!-- usunieto -->

do grzesiek albingier <!-- usunieto -->

data 16 lutego 2011 09:55

temat Re: BMW E36 DYFERENCJAŁ 3.45 Ze szpera 20%

wysłana przez gmail.com

ukryj szczegóły 09:55 (9 godz. temu)

Sprzedany ? Chyba sobie Pan ze mnie żartuje... Widzę aukcję na allegro interesujący mnie przedmiot, dokonuję zakupu przy użyciu opcji "kup teraz" i dowiaduję się, że sprzedany ?

Nie interesuję mnie spawany dyferencjał, interesuje mnie przedmiot zakupiony przeze mnie na aukcji.

Także, pomijam już fakt chęci podesłania swojego kuriera i zakupiony przeze mnie dyferencjał proszę o wysłanie "za pobraniem" na adres podany w poprzednim mailu.

Z szacunkiem nowak.

W odpowiedzi na tego maila otrzymałem jedynie KOMENTARZ NEGATYWNY:

grzesiek171011 (29) (Sprzedający) Negatywny śro 16 lut 2011 14:07:35 CET 1458725078 Komentarz Odpowiedz pokaż ukryj

NIE POLECAM KONTRACHENTA NIE ZAOBSERWOWANO WPLATY ZA ZAKUP KLIENT ROBI ZAKUPY DLA ZABAWY

Wykonałem telefon do Sprzedającego po zajściu jednak sprzedający tłumaczy iż nie dostał wpłaty... Ja rozumiem, ale po pierwsze minęło kilkanaście godzin od zakupu, po drugie nie dostałem danych do dokonania przelewu, po trzecie teoretycznie przedmiot ten ponoć został sprzedany.

Z RACJI, ŻE POTRAKTOWANY ZOSTAŁEM JAK ZOSTAŁEM NIE MAM SKRUPUŁÓW I PODAJĘ DANE PERSONALNE UŻYTKOWNIKA:

Grzegorz Albingier

Zarudzie 10
22-413 Nielisz
519874452, 0846712800
grzesiek171011@wp.pl

Nie straciłem na szczęście tutaj kasy, ale powiedzcie sami... Zamiast przeprosić, że sprzedał po za allegro to negatywa wali...

s50 

Wysłany: 2011-02-18, 11:36   

Gosc zlamal regulamin allegro, nie wywiazal sie z zawartej umowy, a ma taki obowiazek, ty za to lamiesz prawo, podajac publicznie dane osobiste bez jego zgody, pomimo ze gosc zrobil co zrobil, ty dopusciles sie w tym momencie publicznego zniewazenia jego osoby. Zastanow sie czy nie warto usunac czesci danych ktore podales...

P.S mozesz odpowiedziec na jego komentarz, twoja odpowiedz bedzie widoczna tuz pod jego komentarzem na liscie twoich komentow, opisz krotko sytuacje ze nie ma w tym twojej winy i nie zostalo ci nic jak dac mu rowniez negatywa. A wogole zeby nauczyc goscia poprosil bym o wyslanie tej szpery pospawanej za pobraniem na twoj adres i nie odebral bym paczki, moze w taki sposob ludzie sie naucza jak postepowac.

M62B35 -goly 1800zl
N52B30A -3.0SI 272KM -na czesci
S50B30 -komplet 10500zl

Wszystkie czesci BMW E38 735i 2001
Ostatnio zmieniony przez s50 2011-02-18, 11:41, w całości zmieniany 2 razy  

nowak 

Wysłany: 2011-02-18, 23:43   

s50 napisał/a:
Gosc zlamal regulamin allegro, nie wywiazal sie z zawartej umowy, a ma taki obowiazek, ty za to lamiesz prawo, podajac publicznie dane osobiste bez jego zgody, pomimo ze gosc zrobil co zrobil, ty dopusciles sie w tym momencie publicznego zniewazenia jego osoby. Zastanow sie czy nie warto usunac czesci danych ktore podales...

Niech mnie pozwie :)

Cytat:
P.S mozesz odpowiedziec na jego komentarz, twoja odpowiedz bedzie widoczna tuz pod jego komentarzem na liscie twoich komentow, opisz krotko sytuacje ze nie ma w tym twojej winy i nie zostalo ci nic jak dac mu rowniez negatywa. A wogole zeby nauczyc goscia poprosil bym o wyslanie tej szpery pospawanej za pobraniem na twoj adres i nie odebral bym paczki, moze w taki sposob ludzie sie naucza jak postepowac.

Dzięki, nie pomyślałem o tym :)

andzik 

Wysłany: 2011-02-18, 23:48   

nowak napisał/a:
Cytat:

Dzięki, nie pomyślałem o tym :)

bez sensu jak dla mnie, Twój negatyw będzie widniał mimo wszystko u Ciebie, lepiej wyjaśnić sprawę z allegro, może da się jakoś unieważnić tego negatywa

Michał540 

Wysłany: 2011-03-18, 11:37   

ja też miałem nieprzyjemność z tym !?<@#^%! - niestety cenzura
zaprawił mnie na 450 zł
zakupiłem
http://moto.allegro.pl/bm...1454243796.html
szperę na dużej głowie - po cenie nie spodziewałem się rarytasów ale jako baza części ok
kontakt telefoniczny na początku ok dogadanie jak załatwiamy transakcję - wpłata na konto i wysyłka mojego kuriera po odbiór - mailowy z dograniem szczegółów do pewnego czasu ok wpłata na konto po 2 dniach kurier odebrał most po tygodniu - jakoś się schodziło - ale nie problem i po odbiorze paczki schody

przyszedł most na małej głowie bez szpery !! !

zero kontaktu telefonicznego - odrzucanie połączeń mojego nr z innego nr się rozłączał jak usłyszał kto mówi tylko kontakt sms jak dzieciak
po kilku bezsensownych smsach odpisał - "most to most jak chcesz wystawiaj negatywa mam na ciebie wyjebane "

sprawa zgłoszona na policję jako oszustwo - takie wymagania aby skorzystać z programu ochrony kupujących ( co jest jedną wielką bajką bo żeby przejść wszystkie formalności jakie wymagają to można rok czasu stracić i kupę nerwów - im kaskę wpłacać szybko ale jak coś dostać od nich to kaplica )

negatywa narazie nie wystawiam -z błahej przyczyny ta kutwa wystawi mi w odwecie a nie mam żadnego dotychczas i nie widzi mi się mieć za to ze ktoś jest oszustem

jak do tej pory żadnych rezultatów zobaczymy jak pójdzie naszej (nie-)dzielnej Policji - mają dane osoby mają wydruk przelewu z nr konta mają aukcję i mają zdjęcie tego co doszło jak narazie cisza - ale podejrzewam ze przyjdzie umorzenia - jak to zwykle bywa - z powodu niewykrycia sprawcy bądź znikoma szkodliwość czynu - i jak tu żyć..

Kolejny uczciwy inaczej to
http://allegro.pl/show_us...php?uid=5904556

sprzedał zmasakrowaną szpere za 750 zł jako w pełni sprawną i również stwierdził ze wszystko OK most to most on nie zagląda do środka a wyglądała na całą więc napisał ze w bdb stanie niestety szło poza allegro więc tylko pozostaje mi się wybrać osobiście

w ostatnim miesiącu 5 gości mnie przewaliło na szpery 2 zmasakrowane 1 wiskotyczna i 2 zwykłe mosty - niestety tylko jeden szedł przez allegro ww opisany

Pozdrawiam Michał

ps dla zainteresowanych mam korespondencję sms i mailową ..
Ostatnio zmieniony przez Michał540 2011-03-18, 17:36, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu