Wysłany: 2011-03-10, 23:22 Czy wejda te felgi do e36 316 sedan seria
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy i nie wiem czy dobrze zamieszczam ten temat. Kupiłem w lutym moje marzenie bmw e36 na oryginalnych 15 calowych felgach aluminiowych. Felgi wydają się trochę nieciekawe i cichłbym je zmienić na jakieś większe oryginalne z bmw. Znalazłem na allegro takie felgi cena wydaje sie atrakcyjna tylko nie wiem czy da sie je wkomponować bez przeróbek samochodu. Chyba ze ma ktoś z okolic Chorzowa jakieś na sprzedaż to proszę dać znać byłbym zainteresowany. Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi. Z góry dziękuje. http://allegro.pl/alumfel...1497258267.html
Ostatnio zmieniony przez Bełza 2011-03-10, 23:27, w całości zmieniany 1 raz
Kolego Masz napisane pod nickiem POSUZKAJ! Wbij sobie w wyszukiwarkę felgi do e36 a nabędziesz odpowiednią wiedzę.
Odnośnie tych akurat felg - wg mnie mają za małe ET do e36, bez klepania rantów może być ciężko.
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
moja rada jest taka Abyś nie przekraczał rozmiaru 205. Ja mam 205/60/15 w swojej i już wystarczająco lata mi na boki po drodze , ale zrobisz jak chcesz, tylko obawiam się że będzie trzeba ciąć metal i krzesać iskry
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
et jest przy felgach a nie oponach
fakt po nierównościach się kiepsko jeździ na takich kapciach
225/45 wchodzi, ja mam takie u siebie ale 225/55 to już trochę balony
poza tym silnik 1.6 na oponach 225 straci sporo zrywności i będzie więcej palił...