Wysłany: 2010-09-02, 16:47 jak włożyć oparcie tylnej kanapy z e36 do e30??
Hej... panowie temat jest następujący,dostałem za free komplet siedzeń z e36 w białej skórce zamontowałem przednie fotele oraz tylne siedzisko kanapy i pozostało mi załozyć oparcie tylnej kanapy lecz nie wiem jak to zrobić ponieważ oparcie jest za długie.Pytanie kierduje do tych co mieli juz z tym stycznośc licze na waszą pomoc... pzdr
Dokładnie to fotele kubły firmy raceland
http://www.hpt.pl/index.p...mid=30&vmcchk=1 takie jak tu,tylko kanapa z tyłu od e36 nie ma co ale w e30 tylna kanapa to całkowita klapa wszystko na drutach,sprężynach i ten krój przestażały... A dla wygody potrzeba gąbki he
zamontowałem już kanapę... jezeli ktoś będzie potrzebował pomocy w sprawie podobnego tematu walcie śmiało na priv...
Teraz to mam luxus w aucie
_________________ "LICZY SIĘ PRĘDKOŚĆ I RYZYKO"
Ostatnio zmieniony przez norb 2010-09-03, 15:09, w całości zmieniany 1 raz
Norb mógłbyś opowiedzieć coś jak włożyłeś kanapę od e36 do e30? i z jakiego modelu? mam e36 compact z biała skora i planuje to włożyć do e30. Jakieś rady? pozdrawiam
Wysłany: 2011-01-11, 14:05
""Tylko pierwsze e30 miały sprężynowe kanapy, częściej były gąbkowe...""
moja e30 była z 90roku i miała same sprezyny i jakaś lipną gąbke jak mozna to nazwac gabką hehe.Co do same włożenia kanapy to posiadałem kanape z e36 sedan... jak nzjade chwile to zdejme kanape,porobie zdjecia wtedy zobaczycie co i jak
Ostatnio zmieniony przez norb 2011-01-11, 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-01-30, 23:47
Tak Norb. zrób jakies fotostory.. przymierzam sie do kanapy i oparcia.. myslalem zeby włozyc taka z zagłówkami i łokciem.. fotele pólke boczki kanape i podsufitke chce obic alacantrą czarną..
a twoja e30 to sedan?
skoro kanapa z e36 jest wygodniejsza to wolalbym taką tyko z jakiego modelu e36 znalezc aby pasowało i nie wygladalo jak drut.
Wysłany: 2011-03-21, 19:25
odswieże temat... Ja kanape posiadałem z e36 sedan dokładnie anglika jak i kubły.... w fotele przednie dałem oryginalne szyny od e30 pasi jak ulał co do siedziska to tylko trzeba załatwić sobie drugie te uszy(tak to nazwałem) te które wchodza w kanape i naspawać na te co mamy przy budzie... trzeba tak zrobić ponieważ ucho jest za krótkie i nie zaskoczy nam za hu.. co do oparcia to dałem szkielet od oryginalnego oparcia z e30 gąbke wyjełem z obszycia trzeba skrócić boki gąbki po 5cm z lewej i prawej wtedy uzyskamy wymiary na stelaż z e30... gąbke nałożyłem połaczyłem gąbke ze szkieletem miedzianymi chaczykami(nie tymi na ryby) obszyłem materiałem i finito ... cykne jutro fotki to pokaże co i jak...ktoś zaraz pewnie napisz eze to druciarstwo ale przecierz nikt mi nie bedzie zaglądał pod siedzenia co tam jest a wygoda mieciutko,do tego podłokietnik i zagłówki wszystko razem ładnie się zgrywa
Ostatnio zmieniony przez norb 2011-03-21, 19:26, w całości zmieniany 2 razy