BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E-32 Ubyło płynu chłodzacego i cos piszczy...
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-28, 23:44   E-32 Ubyło płynu chłodzacego i cos piszczy...

Witam wszystkich,
Dzisiaj wyskoczyl mi komunikat o niskiej ilosci płynu chłodzacego. Dlaczego go ubyło. Ostatnio wyskoczyl mi taki komunikat jakos w styczniu i dolalem litr płynu i dzisiaj znowu...pod korkiem oleju nic nie bylo...kolor oleju tez wygladal dobrze. Co to moze byc? Uszczelka pod głowica? Na czym polega wymiana uszczelki?

Druga spraw jest to ze jak jechalem wczoraj z predkoscia 130-140 cos zaczelo piszczec. Zwolnilem i ucichlo. Po jakims czasie znowu zaczelo. Piszczenie to bylo dosyc głosne. W drodze powrotnej jechalem z wieksza predkoscia 160-170 i nic nie piszczało.

Czy te dwie rzeczy sa moze se soba powiazane?

Co to moze byc? Pomocy koledzy:) Z góry dzieki za odpowiedz :)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-29, 11:27   

o wyciekach płynu chłodniczego w "niewidocznych miejscach" było sporo, więc poszukaj na forum... może znajdziesz to co trzeba, a co do piszczenia - powodów może być tyle, że ciężko stwoerdzić na odległość

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-03-29, 13:13   

mi sie wydaje ze padla ci pompa wodna mialem tak samo w swojej tylko mi jeszcze temperatura wchodzila na czerwone pole i parownik mi zamarzal pozdro :wink:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-29, 13:28   

choć padaka pompy nie jest wykluczona, to Twój wniosek Pudzian wydaje mi się bardzo odważny - przyczyn i miejsc wycieku może być na prawdę dużo - gdyby chociaż wiadomo było w którym miejscu cieknie - E32, to nie nowe auta i istnieje spore prawdopodobieństwo, że coś sparciało, pękło, rozłączyło się etc. - jest również możliwe, że płyn po prostu paruje - nie wiesz nawet na jakim płynie moondek jeździ, a piszczenie może mieć milion powódów (np. patyk, który się wkręcił i trze o tarczę - sądzisz, że głupie?)... więc nie wiem czemu stawiasz akurat na pompę

pudzian 
upalacz

Wysany: 2005-03-29, 15:32   

to jest moje zdanie :D chyba po to jest forum zeby wypowiadac sie na rozne tematy i problemy ja taki mialem to napisalem :D i tyle nie powiedzialem ze mi sie wydaje a nie na 100%pompa czytaj uwaznie 8) :twisted:

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2005-03-29, 15:54   

jak moja pompa padla tez piszczalo, wiec moze nie wykluczone ze to pompa

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-29, 23:15   

Kilka osob innych tez stawia na pompe:) Wiec to moze to... Jak myslicie dlugo na niej jeszcze pojezdze? :) Dodam ze, temp jest w normie czyli polowa skali i wiecej nic nie rosnie.

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-29, 23:18   

wiecie co? to jest bzdurne takie dochodzenie co i jak na odległość.. chłopaku, nie masz kogoś kto się trochę zna i zajrzy ci pod maskę? a ty już chcesz wymieniać uszczelke pod głowicą czy pompę... naprawdę masz tyle kasy?

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-03-29, 23:26   

Po prostu trzeba zrozumieć ciut kolegę... :wink: :D Popytać przecież może, my ci podamy możliwości, a Ty metodą dedukcji i z jakimś znajomym kolegą lub znajomym mechanikiem dojdziecie....Rozumiem, ze w takiej sytuacji można trochę się zdezorientować...Powiem tylko tyle, ze kolega z Otw miał to w swojej e32 i to była pompa....Zresztą on nie lubi chyba zbyt swojej fury, bo jeździ piszczącą już ze 2 miechy :wink: :wink: :wink: :evil:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-30, 00:08   

Po to wlasnie jest forum, aby pytac :) Nadmiaru gotówki nie mam, ale jak cos trzeba zrobic koniecznie to trzeba. Pytam co to moze byc bo nie wiem czy sie bac czy nie :) Uwazam ze nie ma co sie denerwowac :) Zamknijcie temat zeby nikt sie nie poklócił ;)

pudzian 
upalacz

Wysany: 2005-03-30, 07:51   

mondek napisal bys cos wiecej czy ci temperatura rosnie :wink: czy przechodzi za srodek skali czy nie :roll: poklocic to sie raczej nie poklocimy przeciez kierowcy bmw sa kulturalni :twisted:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-30, 15:50   

hehe oczywiscie ze kulturalni 8) mialem napisac o temperaturze ale zapomnialem :? Jest ona na normalnuym poziomie czyli polowa skali i wiecej nie rosnie. Mysle ze mozna pojedzic z tym jeszcze i obserwowac temperatue.

Darek W-wa 735 

Pomg: 1 raz
Doczy: 30 Sie 2004
Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2005-03-30, 23:12   

:wink: Słuchaj,w mojej e32 też mi ubywa plynu.Ja u siebie podejrzewam nieszczelną nagrzewnicę.Jest to ciężko sprawdzić,bo sam wiesz jak to jest zabudowane>Na zewnątrz nie widać wycieku(pod samochodem)ale możliwe że wyciek jest nieduży i poprostu odparowuje.A co do pompy-najprościej zwalić pasek i sprawdzić luz ewentualnie inne niepokojące objawy takie jak piszczenie.Jak będziesz miał jakieś problemy to wal śmiało na priv.Pozdrawiam Darek >

DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: