Witam. Zastanawiam sie nad zakupem klimy do m20b25.
Czy ktos z Was dysponuje fotkami , ewentualnie schematem podłaczenia tego ustrojstwa w aucie??
Pytanie nr 2: czy każde bmw e30 ma wyprowadzona wiązke pod klimatyzacje (przygotowane podłączenia pod klime)
_________________ Bmw e30 325i coupe , BMW 316i kombi m-technic
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2011-04-18, 22:52, w caoci zmieniany 1 raz
schematy mogę podrzucić na mail...poza tym na temat klimy jest bardzo czytelna instrukcja montażu klimy do e30 w zakładce download...co do pytania nr. 2 to niestety muszę Cię zmartwić...nie każde e30 miało montowaną bogatszą instalkę pod montaż klimy...nie jest to jednak na tyle skomplikowane co czasochłonne...
własnie pare dni temu zrobiłem taki zabieg przełożyłem klime... poprzednie e30 było z 90 roku wsadzałem klime do budy z 89r czyli praktycznie to samo(w puszcze brakuje paru kabelków)... zmieniłem wiązke do nagrzewnicy i nawiewów,przełożyłem wentylator dodatkowy,skraplacz na wszystko masz miejsca tylko trzeba wybijać zaślepki,do tego wiazka pod podłączenie tego ,2 bezpieczniki w puszke dałem od puszki poprowadziłem kable plusowy oraz mase i wsio.... działą jak nalezy
a powiedz mi jak to jest z tymi odpływami bo się nie orientuję...trzeba wycinać w tunelu dwa otwory pod węże spustowe od nagrzewnicy czy nie...?? doszły mnie słuchy że tylko na jeden z trzech jest widoczne przetłoczenie...
a demontowałeś może jakieś pierdy od spodu przed tym wierceniem chodzi głównie o osłony termiczne wydechu... czy nie ma takiej konieczności pytam bo także klima czeka w garażu na montaż, a jeśli masz wiedzę w temacie to grzech nie spytać...