BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] Łukasz - tym razem touring
Autor Wiadomość
Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2011-05-09, 08:54   [E30] Łukasz - tym razem touring

Witam Panowie i Panie :)

Pojawiła się przed moim domem kolejna, już czwarta w mojej historii beemka, nie mogę się jakoś z nimi rozstać na dłużej :) Cały czas mam drugi samochód, ale zawsze po sprzedaży za jakiś czas robi mi się tęskno za tymi czterema ślepiami, skrzywioną w moją stronę konsolą, specyficznym zapachem i tzw. handlingiem. No i po prostu duszą jaką zazwyczaj mają te auta. To ma!

Touringa kupiłem po zobaczeniu tylko dwóch zdjęć i usłyszeniu słów kilku o nim, od mojego dobrego kolegi, który jest też na tym forum :) Samochód jest z 1990 roku, przez ostatni rok stało sobie prawie bez ruchu pod Białymstokiem, nie jest zbyt bogata w rarytasy, ale ma nadzwyczaj zdrowe nadwozie - co uważam - w E30 jest Najważniejszą i Najbardziej pożądaną cechą.

Samochód ma jedną fajną cechę - w salonie została zamówiona opcja SONDERLACKIERUNG (490) - stąd auto jest w niespotykanym często w E30 kolorze - granitsilber-metallic.

Jestem trzecim w sumie, a pierwszym w Polsce właścicielem. Nalatane podobno 214.000km, silnik chodzi ładnie i cicho jak na bociana i daje radę w cywilnej jeździe.

Planów wielkich na tą chwilę nie mam. Ważne, że samochód jest :) Jesłi nic mi do głowy nie strzeli do zimy to przezimuję ją w garażu, bo mam drugie auto, a to jest hobbystyczna zachcianka raczej. Muszę ogarnąć drobiazgi - wypolerować plastiki na zewnątrz, bo są gdzieniegdzie porysowane. Wyprać oryginalne dywaniki welurowe, założyć roletę do bagażnika (już mam), wymienić plastik na progu bagażnika, doszyścić dokładnie alufelgi i tyle na dzień dzisiejszy. Poza tym dbać, żeby było paliwo w baku i pocieszyć się od czasu do czasu jazdą :)

Wyposażenie: Wspomaganie, centralny zamek, podgrzewane spryskiwacze, szyber ręczny, regulacja świateł, halogeny i Radio Bavaria CII + antena dachowa i alu 14tki słoneczka.

Został wymieniony olej 10W40, filtry oleju, powietrza i paliwa, nowe wisco, płyn chłodniczy i rozrząd.

Auto jest po woskowaniu miesiąc temu, teraz jest po zwykłym myciu dzień wcześniej na ręcznej myjni, zdjęcia zrobione na szybko, profesjonalna sesja jeszcze przede mną - czasu ciągle brak, ale pomysłów kilka fajnych na nią mam :)

By null

By null

By null

By null

By null

By null

By null

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2011-05-09, 09:20   

Cool! Fajny kolor. Pokaż jakieś fotki wnętrza.

E30 + E91

maaaad 

Wysłany: 2011-05-09, 09:51   

Bardzo fajne to e30 :spoko: Kolor podobny do delfina, ale... No jednak trochę inny i faktycznie raczej niespotykany.
Przyłączam się do prośby o foty wnętrza. No i dawaj szybko te pomysły, jestem ciekaw, co jeszcze można wymyśleć w e30.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysłany: 2011-05-09, 10:08   

Foty wnętrza obiecuję, że zrobię w tym tygodniu :) choć tam jest tylko antracytowa standardowa tapicerka, czteroramienna kierownica i radio Bavaria : Choć nie powiem - wszystko zadbane :)

Maaaad - pomysły na sesję :) nie na auto :) Bo jak sam napisałeś - wiele nowego w E30 się już nie wymyśli :)

Jeśli będę dysponował wolnymi środkami to chciałbym mieć w środku ładnie obszyte sportsitze (kierowcy już mam), obszytą zamszem lub alcantarą kierownicę, amortyzatory B6, malutkie, malusie obniżenie i jakiś fajny metalowy silnik :)

beryl 

Wysłany: 2011-05-09, 10:41   

Ładna trumienka - "i" brakuje :wink:
Ostatnio zmieniony przez beryl 2011-05-09, 10:42, w całości zmieniany 1 raz  

henry 

Wysłany: 2011-05-09, 19:16   touring

Witaj Łukasz !! ! Dawno się nie kontaktowaliśmy , może warto wrócić do dawnych kontaktów . Zadziwiasz mnie swoją konsekwencją odnośnie E30 . Ja też uważam ,że to ponadczasowy model BMW . Fura , którą kupiłeś - wygłąda rewelacyjnie !! ! Tylko , niestety to musi jeździć !! !! Czyli trzeba tam wpakować jakiś "plastik" .....Polecam ....wiadomo co , minimum m52b28......A telefon masz nadal aktualny ?? ? PZDR - Heniek
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

valdi80 

Wysłany: 2011-05-09, 21:09   Re: touring

henry napisał/a:
Witaj Łukasz !! ! Dawno się nie kontaktowaliśmy , może warto wrócić do dawnych kontaktów . Zadziwiasz mnie swoją konsekwencją odnośnie E30 . Ja też uważam ,że to ponadczasowy model BMW . Fura , którą kupiłeś - wygłąda rewelacyjnie !! ! Tylko , niestety to musi jeździć !! !! Czyli trzeba tam wpakować jakiś "plastik" .....Polecam ....wiadomo co , minimum m52b28......A telefon masz nadal aktualny ?? ? PZDR - Heniek

Kolego, do E30 tak pasuje plastikowy silnik, jak świni siodło :wink: Mówię to jako posiadacz plastikowego silnika w E30 i dwóch metalowych :wink:
Łukasz chcesz B6? Jak chcesz, to mów :D
P.S. Niezłe E30... Nawet nie pasuje tu słynne powiedzenie mojego kolegi "szkoda, że nie kombi" :lol:

Odpowiedz do tematu