Wysłany: 2011-05-09, 08:54 [E30] Łukasz - tym razem touring
Witam Panowie i Panie
Pojawiła się przed moim domem kolejna, już czwarta w mojej historii beemka, nie mogę się jakoś z nimi rozstać na dłużej Cały czas mam drugi samochód, ale zawsze po sprzedaży za jakiś czas robi mi się tęskno za tymi czterema ślepiami, skrzywioną w moją stronę konsolą, specyficznym zapachem i tzw. handlingiem. No i po prostu duszą jaką zazwyczaj mają te auta. To ma!
Touringa kupiłem po zobaczeniu tylko dwóch zdjęć i usłyszeniu słów kilku o nim, od mojego dobrego kolegi, który jest też na tym forum Samochód jest z 1990 roku, przez ostatni rok stało sobie prawie bez ruchu pod Białymstokiem, nie jest zbyt bogata w rarytasy, ale ma nadzwyczaj zdrowe nadwozie - co uważam - w E30 jest Najważniejszą i Najbardziej pożądaną cechą.
Samochód ma jedną fajną cechę - w salonie została zamówiona opcja SONDERLACKIERUNG (490) - stąd auto jest w niespotykanym często w E30 kolorze - granitsilber-metallic.
Jestem trzecim w sumie, a pierwszym w Polsce właścicielem. Nalatane podobno 214.000km, silnik chodzi ładnie i cicho jak na bociana i daje radę w cywilnej jeździe.
Planów wielkich na tą chwilę nie mam. Ważne, że samochód jest Jesłi nic mi do głowy nie strzeli do zimy to przezimuję ją w garażu, bo mam drugie auto, a to jest hobbystyczna zachcianka raczej. Muszę ogarnąć drobiazgi - wypolerować plastiki na zewnątrz, bo są gdzieniegdzie porysowane. Wyprać oryginalne dywaniki welurowe, założyć roletę do bagażnika (już mam), wymienić plastik na progu bagażnika, doszyścić dokładnie alufelgi i tyle na dzień dzisiejszy. Poza tym dbać, żeby było paliwo w baku i pocieszyć się od czasu do czasu jazdą
Wyposażenie: Wspomaganie, centralny zamek, podgrzewane spryskiwacze, szyber ręczny, regulacja świateł, halogeny i Radio Bavaria CII + antena dachowa i alu 14tki słoneczka.
Został wymieniony olej 10W40, filtry oleju, powietrza i paliwa, nowe wisco, płyn chłodniczy i rozrząd.
Auto jest po woskowaniu miesiąc temu, teraz jest po zwykłym myciu dzień wcześniej na ręcznej myjni, zdjęcia zrobione na szybko, profesjonalna sesja jeszcze przede mną - czasu ciągle brak, ale pomysłów kilka fajnych na nią mam
Bardzo fajne to e30 Kolor podobny do delfina, ale... No jednak trochę inny i faktycznie raczej niespotykany.
Przyłączam się do prośby o foty wnętrza. No i dawaj szybko te pomysły, jestem ciekaw, co jeszcze można wymyśleć w e30.
Foty wnętrza obiecuję, że zrobię w tym tygodniu choć tam jest tylko antracytowa standardowa tapicerka, czteroramienna kierownica i radio Bavaria : Choć nie powiem - wszystko zadbane
Maaaad - pomysły na sesję nie na auto Bo jak sam napisałeś - wiele nowego w E30 się już nie wymyśli
Jeśli będę dysponował wolnymi środkami to chciałbym mieć w środku ładnie obszyte sportsitze (kierowcy już mam), obszytą zamszem lub alcantarą kierownicę, amortyzatory B6, malutkie, malusie obniżenie i jakiś fajny metalowy silnik
Witaj Łukasz ! Dawno się nie kontaktowaliśmy , może warto wrócić do dawnych kontaktów . Zadziwiasz mnie swoją konsekwencją odnośnie E30 . Ja też uważam ,że to ponadczasowy model BMW . Fura , którą kupiłeś - wygłąda rewelacyjnie ! Tylko , niestety to musi jeździć !! Czyli trzeba tam wpakować jakiś "plastik" .....Polecam ....wiadomo co , minimum m52b28......A telefon masz nadal aktualny ? PZDR - Heniek
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Witaj Łukasz ! Dawno się nie kontaktowaliśmy , może warto wrócić do dawnych kontaktów . Zadziwiasz mnie swoją konsekwencją odnośnie E30 . Ja też uważam ,że to ponadczasowy model BMW . Fura , którą kupiłeś - wygłąda rewelacyjnie ! Tylko , niestety to musi jeździć !! Czyli trzeba tam wpakować jakiś "plastik" .....Polecam ....wiadomo co , minimum m52b28......A telefon masz nadal aktualny ? PZDR - Heniek
Kolego, do E30 tak pasuje plastikowy silnik, jak świni siodło Mówię to jako posiadacz plastikowego silnika w E30 i dwóch metalowych
Łukasz chcesz B6? Jak chcesz, to mów
P.S. Niezłe E30... Nawet nie pasuje tu słynne powiedzenie mojego kolegi "szkoda, że nie kombi"