Wysłany: 2011-05-07, 20:14 szyberdach z laminatu do e30
witam serdecznie drogich klubowiczów !
jak w temacie potrzebuje namiary na kogos kto wykona lub sprzeda szyberdach z laminatu (zaslepke szyberdachu) do e30 !
jest na tym forum wiele osób które budują auto do sportu i to już na pewno przerabiały więc proszę o pomoc
pozdrawiam
Też był bym chętny na taką zaślepkę.
Chodzi o to żeby wyrzucić cały szyberdach z mechanizmem i wkleić taką zaślepkę.
Wklejanie plexy lub zaspawywanie blachą wygląda nieestetycznie.
Taką zaślepkę z laminatu można pomalować pod kolor i będzie wyglądała jak oryginał.
Też był bym chętny na taką zaślepkę.
Chodzi o to żeby wyrzucić cały szyberdach z mechanizmem i wkleić taką zaślepkę.
Wklejanie plexy lub zaspawywanie blachą wygląda nieestetycznie.
Taką zaślepkę z laminatu można pomalować pod kolor i będzie wyglądała jak oryginał.
wklejanie plexi czy zaspawywanie blachą wygląda kozacko a nie nieestetycznie. Auto do sportu czy show car? Oto jest pytanie
Wysłany: 2011-05-09, 13:44
ja mam zaspawany.... kupa roboty bo bardzi spawy sciągają dach. mniej roboty wyjdzie z plexy. wiekszość jakie widziałem to w najprostrzy sposób - docina się plexy tak aby zakryło dziurę - dziurki nity i klej do szyb.
mi nie chodzi o to żeby było estetycznie,to auto ma jeździć a nie wyglądać każdy kg jest ważny.... dzięki wszystkim za odpowiedzi, jak ktoś ma coś jeszcze do dodania to niech śmiało pisze ! p.s macie zdjęcia jak wygląda taka plexi na e30 ?
to co podlinkował ralalkita też się przyda...o coś takiego mi właśnie chodziło, pytałem już pare firm które działają z laminatami w pl i nikt tego nie ma ofercie a czesi jak widać mają
ogarnięty z laminatem średnio jestem,nigdy tego nie robiłem więc wole nie eksperymentować...
dla informacji jak ktoś zaintersowany : czech chce 55 Euro z przesyłką za tą zaślepke.... o połowe taniej wyjdzie kupić płyte plexy lub poliwęglanu i zrobić coś takiego :