BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Coś nie tak z prędkościomierzem ????
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-30, 19:38   Coś nie tak z prędkościomierzem ????

Witam, mam problem od pewnego czasu nie chodzi mi prędkościomierz, na początku raz chodził a raz nie i im dłużej tak jeździłem tym częściej nie chodził teraz już wogóle nie daje oznak życia a potencjometr teraz wskazuje albo 0 albo max czy to jest zegar prędkościomierza do wymiany ( rozmagnesowany ) czy jakiś czujnik ?? ? ( na początku pomagało stuknięcie w deske rozdzielczą a teraz już nie )

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-30, 21:07   

sprawdz czy masz dobrze podłączone kostki z tyłu licznika,moze sie jedna poluzowała,albo jakis kabelek moze jest lużny.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-30, 23:50   

Sprawdzałem kostki sa dobrze podłączone a kabelki na swoich miejscach , ale jeszcze zauważyłem że wskazówka nie stoi jak kiedyś na pierwszej kresce przed 20 tylko poniżej z 1 cm :cry:

drencrom
[Usunity]

Wysany: 2005-03-31, 00:28   

no to jedyna mozliwosc samopomocy polega na wymontowaniu instrumentow, demontarzu elektroniki z tylu i poprawieniu wszystkich punktow lutownica. czasem takie lutowane styki z czasem puszczaja.

sa tez i inne mozliwosci ale to uwazam za najprawdopodobniejsze.

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-31, 09:50   

ale prościej będzie żeby upewnić się gdzie jest usterka to wziąć zegary od kolegi i wsadzić zamiast swoich... jeśli będzie wtedy działać to masz zwalone zegary, jeśli nie to czujnik w dyfrze albo przewody idące do niego...

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-03-31, 12:23   

Sprawdz zegary, ja kupiłem nowy czujnik i nadal nic.....

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-03-31, 18:55   

mi zdazylo sie kilka razy jak robilem kolegom z zegarami ze uszkodzona jest ta plytka mala w ktorej sa akumulatorki wymiana plytki lub naprawa i zaczyna dzialac wszystko

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-19, 12:44   

U mnie z kolei jest tak ze zegar predkosciomirza tez szaleje czasem i nie jest to wina ani samego predkosciomierza ani czujnika - tylko poprostu samej wtyczki (kabelki ktore w nia wchodza sa nie dokonca docisniete i przy naszych drogach czesto sie wystukuja) a ja nigdy nie mam czasu siasc i to polutowac - najlepiej to sprawdzic podczas jazdy odkrecajac pulke nad nogami i podczas jazdy dociskac przewody - wtedy bedziesz wiedzial co to jest !!

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-09, 11:11   

w moście jest czujnik - wymień go i będzie OK

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-09, 20:13   

Ja mam podobny problem z moimi zegarami nie dziala mi predkosciomierz...wymienilem czujnik sprawdzilem kable rozkrecilem zegary polutowalem wymienilem akumulatory i wszystko dziala i nadal nie dzial predkosciomierz wsadzilem sam predkosciomierz od inncy hzegarow i tez nie dziala... pozostala mi wymiana calych zegarow ale sprawdz wszystko dokladnie ;) ja swoje klupuje za 100zl i zobaczymy czy beda dzialc

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: