Witam.
Jestem nowy na forum więc najpierw się przedstawię. Mam na imię Wojtek, mam 17 lat (tzn. 5 lipca będzie 17 ), jestem z małej miejscowości koło Gryfic (100km od Szczecina) Wyszoboru. Od niedawna jestem posiadaczem pięknej Bavarki E30 w Coupe.
Jak na razie mody Beemki istnieją tylko w głowie ze względu na brak funduszy ale jak tylko coś się będzie działo od razu napiszę. Powiem jeszcze że projekt będzie postępował bardzo powoli ze względu na mój niewielki budżet i małe doświadczenie więc proszę o wyrozumiałość
Teraz wygląda tak:
Coś o modyfikacjach:
Silnik:
- M40B16 - jest
- Planuje M50B25 lub B20 no chyba że w międzyczasie przybędzie funduszy.
Zawieszenie:
- Gleba + może jakiś mały negatyw jeszcze nie wiem na jakich częściach.
Karoseria:
- Dokładka zderzaka M Technik
- Black Hella własnej roboty
To najbliższe plany a co z tego wyniknie to wyjdzie w praniu
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2014-01-06, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
Dlatego właśnie kupiłem ją już teraz
A co do wnętrza to mam tylko takie:
Ale zrobię zdjęcia w weekend to wrzucę bo w tygodniu jestem w szkole poza domem..
A co do środka to jest zadbane, oprócz siedzenia kierowcy, które jest podarte na siedzisku. Poza tym nie było palone tapicerka i obicia są czyste podsufitka także.
Uuu tego to ci nie powiem chyba że powiesz mi jak to sprawdzić, a i tak niedługo będę musiał jechać do lakierniczego bo potrzebuję puszkę na nadkola, także jak się dowiem to powiem dokładnie. A fotki z pierwszych modów już wkrótce
Wysłany: 2011-06-19, 21:02
Pamiętaj nie kupuj tanich zamienników, lepiej powoli a solidnie i na markowych częściach co do gleby to tylko -60/40 jak zrobisz 40/40 będziesz później zmieniał . Bardzo ładna sztuka. POWODZENIA !
Po komentarzach widzę że uważacie mnie za kolejnego wieś-tunera który nie zna się na rzeczy.. Mogę wam zagwarantować że samochód nie dostanie żadnych neonów, spojlerów, lambo doors ani zderzaków z laminatu wykonanych w przydomowej szopie. Planuje zrobić ją w germańskim stylu i proszę nie namawiajcie mnie na to żebym zostawił ją w seryjnym stanie.
No to teraz coś o pierwszych modach:
Zacząłem od przodu, czyli black hella no i czarna nerka.
Proszę parę fotek z prac rozbiórkowych:
Reflektory już wyciągnięte:
Beemka bez oczek i nerek:
Klosze z soczewek zeszły bez większych problemów, wystarczyło włożyć je do wrzątku i praktycznie same odeszły.
Niestety z dalekosiężnymi nie było już tak łatwo... Ale efekty potem
A tu danie dnia czyli zupka z reflektorów:
No a taki był efekt:
No cóż zadowolony to nie byłem...
Szablony krzyży.. myślę że wyszły w miarę dobrze, w weekend wycinam je z blachy
W ten weekend zrobiłem jeszcze czujnik wstecznego, który lekko zaśniedział, ale wystarczyło mu trochę WD-40 i powrócił do pracy
Na specjalne życzenie henryy1987 parę fotek ze środka:
Tu widać podarty fotel kierowcy:
Mam jeszcze prośbę, jeśli ktoś miałby reflektory (lewy i prawy) te zewnętrzne, a jeszcze lepiej same klosze to proszę o info na PW lub GG.
No i to by było jak na razie na tyle. Ciąg dalszy prac już w kolejny weekend
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2011-06-20, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Plany widzę zacne. Zobaczymy w przyszłości co z tego wyjdzie. Jeśli potrzebujesz jakiś części to wal do mnie. Mam prawie całe E30 rozebrane więc gratów jest sporo. Pozdrawiam i życzę powodzenia w modach
Wysłany: 2011-06-21, 19:52
z tymi długimi to zawsze jest jakaś lipa, jak opalarką mijania schodzą w kilka sek, to z długimi też się zawsze bawiłem.. ale aż tak nie
cierpliwość z opalarką czyni cuda...
kurde, na alledrogo krzyży od groma za śmieszne pieniądze, chce Ci się jeszcze bawić w wycinanie?? chyba że to Ty sprzedajesz
powodzenia w modach
No właśnie też słyszałem o tych nieszczęsnych długich, ale teraz przekonałem się na własnej skórze
No właśnie tak myślę o tych krzyżach ale nie wiem jak będzie z kasą bo u mnie niestety nawet to głupie 20 zł to nie jest łatwy szmal
Kolego, jeśli chodzi o pęknięte klosze świateł to kup sobie nowe klosze od E34, powinny pasować, np takie http://moto.allegro.pl/kl...1660979726.html i będziesz miał jak nówki. Klosze od świateł mijania też proponuję kupić nowe, chyba że Twoje są w dobrym stanie. Ja jak kiedyś robiłem Black-Hella do E30 to kupowałem właśnie szkła od E34 i były takie same.
Właśnie się zastanawiam nad kupnem tych zamienników i ich jakością Ale skoro polecasz to chyba je wezmę
Aha czyli ja Cię źle zrozumiałem dzięki za opinię i sory za dygresję z mojej strony
A jeszcze mam pytanie czy podczas wiercenia otworów na mocowanie krzyży nie pęknie odblask? Bo reflektory są metalowe to trzeba będzie trochę przycisnąć żeby to przewiercić a boję się że stracę lampę
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2011-06-22, 23:20, w całości zmieniany 1 raz
Kup wszystkie 4 szkła nowe to dopiero będzie efekt Przy okazji porządne czyszczenie lamp w środku i będą jak nowe. Co do wiercenia to ja robiłem małym wiertłem i nic nie pękło, ale ostrożność wskazana.
A od której strony wierciłeś? Od zewnątrz?
A co do kloszy to te od soczewek są w dobrym stanie więc nie będę kupował nowych tylko je porządnie wyczyszczę
Będzie o ile dowiem się jak zdjąć te relingi
Przód już prawie kompletny czekam tylko na klosze i krzyże żeby złożyć wewnętrzne i będę jeszcze malował grill na czarny mat bo coś się za bardzo rzuca w oczy taki wyblakły
A nerkę zmatowałem papierem 500 na mokro i odtłuściłem
O folii nawet szczerze mówiąc nie pomyślałem
Relacja z prac nad blacharką:
Na pierwszy rzut oka nie wyglądało to źle ale jak się za to wziąłem to nie było już tak wesoło hehe
Po wstępnym oczyszczeniu wyglądało to tak:
Teraz już jest lepiej i nie ma śladu rudej, dzisiaj już pomalowałem nadkola farbą antykorozyjną, a w weekend biorę się za klejenie dziur matami żywicznymi.
Do zrobienia pozostało jeszcze drugie nadkole i to wgniecenie:
A tak wygląda nadkole od zewnątrz:
Aha no i przypominam że wszystko robię sam więc proszę o wyrozumiałość, wiem że nie jest to profesjonalna robota ale staram się jak tylko potrafię
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2011-07-03, 21:45, w całości zmieniany 2 razy