Koledzy skadziono mi moj przemieszczacz - Fiesta 95
Czas wrocic do E30:)
Mysle czy kupic coupe czy cabrio;
pytanie brzmi-- na co zwracac uwage przy kupnie cabrio.jak nie dac sie zrobic w ...:)
co dyskwalifikuje cabrio w przedbiegach.
To samo co w zwykłych e30 (czyli rdza ) + uszczelki dachu - z tego co kojarzę są b. drogie w ASO. Nie skusiłbym się też na cabrio z elektrycznie składanym dachem - mechanizm ponoć zawodny (wady konstrukcyjne).
Wysłany: 2011-06-14, 21:20
Cabrio jako auto na co dzień to nie najlepszy pomysł- da się jeździć, ale jest spory dyskomfort. Ja uwielbiam jazdę cabrio bez dachu i nie lubię jeździć z dachem założonym.
tak jak koledzy napisali RDZA
przede wszystkim
a odnośnie tego linka co wrzuciłeś z tym czerwonym bezdasznikiem ... hmm
nie wiem czy to dobra opcja jeżeli ona wisi jakieś .... no nie wiem dwa lata na alledrogo
poza rdzą to przy bezdaszniku dochodzi jeszcze poszycie ...
i całe te mechanizmy , szyba tylna...
ogólnie trzeba wszytsko zawsze przeliczyć
jak dla mnie bezdasznik to tylko na sezon ...
jezdzilem e30 cabrio jesienią i musze przyznać że nie jest zbyt komfortowo
a odnośnie tego linka co wrzuciłeś z tym czerwonym bezdasznikiem ... hmm
nie wiem czy to dobra opcja jeżeli ona wisi jakieś .... no nie wiem dwa lata na alledrogo
to bardzo cenna informacja, bo dopiero tydzien sledze allegro i nie wiadomo co ile wisi i zejsc nie moze.
Wysłany: 2011-06-15, 22:57
ja swoim cabrio przelatalem 3 zimy i zle nie było,trzeba tylko pamietać o ciaglym odsniezaniem dachu jak snieg popada. ogrzewanie tez daje rade i nie ma problemow.
teraz po remoncie calego auta szkoda mi jezdzić zimą i juz nie jezdze ale tak samo było by mi szkoda coupe czy sedana.
co do blach to faktycznie tylko maska jest taka sama i chyba tylnia klapa. ale wszystkie blachy są dostepne w aso i majtku nie kosztują(osobiscie kupowalem dwa tylne blotniki w aso)
co do tej czerwonej z ogloszenia to znajomy ją ogladał i podobno jest przyzwoita,moge sie podpytać dokladniej o nią.
Chcialbym zmienic temat bo nowego watku to chyba nie wypada zakładać.
Rozkmincie to:)
1 nie jestem dresem, keciarzem itd a moja dziewczyna twierdzi ze jak sobie kupie e30 to bede jak gowniarz lasnsujacy sie zlomem w typie duzego fiata.hehe
na to jeje pokazalem wypasne e36 w cabrio i stwierdzila ze to normalne auto bez lansu. i szpanu...
hello? czy ze mna cos nie tak?
a jak zapytalem o ludzi ktorzy maja po 60 lat i jedza E30 to stwierdzila ze najwyrazniej nie zmieniaja auta bo ich na lepsze nie stac...