Dziś kupiłem Alpine B7 Turbo (czysta cavalio) w zajebistym stanie, z 07 youngtimer rejestracja. jest nie całkiem w oryginalnym stanie jak z fabryki Alpina, ale to jeszcze zrobię
sosen będzie se podobał?
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-10-25, 13:17, w całości zmieniany 1 raz
Gratuluję zakupu! Wreszcie będzie z kim wymieniać uwagi techniczne na temat tego auta.
Od razu mam kilka pytań:
1.Gdzie zamontowany masz czujnik temperatury oleju, ja nie mogę znaleźć tego miejsca?
2.Czy tylny dyferencjał ma oddzielną pompę oleju i chłodnice?
3.Może masz namiar na kogoś kto ma części do Alpiny B7 Turbo w DE?
4.Jakie ciśnienie w dolocie (Saugrohr.) pokazuje na wolnych obrotach?
Koniecznie wklej zdjęcia środka auta i spod maski. Na początek proponuję zmienić spoiler na tylnej klapie na oryginał, ja do siebie szukałem rok, w Alpinie już nie mają. Jak coś mogę napisać po niemiecku na pw.
Gratuluję zakupu! Wreszcie będzie z kim wymieniać uwagi techniczne na temat tego auta.
Od razu mam kilka pytań:
1.Gdzie zamontowany masz czujnik temperatury oleju, ja nie mogę znaleźć tego miejsca?
2.Czy tylny dyferencjał ma oddzielną pompę oleju i chłodnice?
3.Może masz namiar na kogoś kto ma części do Alpiny B7 Turbo w DE?
4.Jakie ciśnienie w dolocie (Saugrohr.) pokazuje na wolnych obrotach?
Koniecznie wklej zdjęcia środka auta i spod maski. Na początek proponuję zmienić spoiler na tylnej klapie na oryginał, ja do siebie szukałem rok, w Alpinie już nie mają. Jak coś mogę napisać po niemiecku na pw.
Dzięki i pozdrawiam
kupiany b7 niemial turbo silnika tylko zepsuty m88. byl tani 4300 euro, zdjecia zrobje zaniedlugo, dzis kupuje pierw bbs rs 9 i 10x16 high gloss compacted
pzez moj orginalny document moge ja wszystkje czesci w alpinie kupic. moge dla ciebie zamowic co chcesz.
ja mam jeszcze kompletna glowice b7, z kollektorami exterm wastegate b7, i k27.
600 euro chce za ten komplet. idealnie do m30b35
Ja też zamawiam w Alpinie bo też mam taki dokument. Moja B7 numer 0024 jest z oryginalnym silnikiem. Z zewnątrz brakowało kilku detali ale dokupiłem je na EBAY.DE. W tym roku rozbieram silnik do remontu, możliwe, że będę potrzebował głowicę.
Ja też zamawiam w Alpinie bo też mam taki dokument. Moja B7 numer 0024 jest z oryginalnym silnikiem. Z zewnątrz brakowało kilku detali ale dokupiłem je na EBAY.DE. W tym roku rozbieram silnik do remontu, możliwe, że będę potrzebował głowicę.