BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] M20B20 nie odpala po odłączeniu akumulatora
Autor Wiadomość
Dj Snake 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Estradowiec

Wysłany: 2011-08-19, 23:11   [E30] M20B20 nie odpala po odłączeniu akumulatora

Witam serdecznie. Dziwna sytuacja, chciałem zabezpieczyć półkę pod aku - jak wiadomo felerny punkt w e30. Wyciągnąłem akumulator, zrobiłem co było do zrobienia, włożyłem podłączyłem, chciałem odpalić samochód, nie odpaliła za pierwszym ale dopiero po dłuższym kręceniu co już było podejrzane. Po odpaleniu strasznie kulała na obrotach, trzęsła budą - nie pracowała przynajmniej na jednym cylindrze a po kilku minutach zgasła całkiem. Szybka diagnoza - świece już wypalone troche. Wsadziłem komplet świec - nowe NGK i odpaliła znowu. Pochodziła 10 minut ale dalej czuć było że nie jest ideał, lekka wibracja budy i dalej falujące wolne obroty, powyżej 2,5k było już w porządku. Powrót do grzebania, przepływka działa, krokowiec chyba działa ( nie jestem do końca pewien jak ma działać ) dolot szczelny. W międzyczasie zapadł wieczór a że auto stało na dworze to zrobiło się wilgotno. Auto w ogóle przestało odpalać. A więc na drugą strone samochodu - do zapłonu. Kopułka wygląda idealnie, na wszelki wypadek wyczyszczone styki, palec... palec wymieniłem bo w starym ułamane jedno mocowanie i przyjarany był, wsadziłem nowego boscha, poskładałem i... i nie odpala w ogóle. Kable połączone dobrze na pewno, cewke podmieniałem - bez zmian. Komputer podmieniłem - też bez zmian. Sonda pomierzona - wartości pokazywała odpowiednie jeszcze jak silnik odpalał. Odłączenie sondy nie powoduje zmian w odpalaniu.

Po wyciągnięciu krokowca z gumy, nawet jeśli byłby uszkodzony to silnik powinien odpalić?

Napięcie na wtryski dochodzi, listwy nie ściągałem. Pompa daje paliwo na pewno.

LPG mam, na blosie. Nie ma zupełnie żadnej różnicy w odpalaniu na benzynie czy na gazie. Paliwo jak i gaz jest.

Pomóżcie bo kombinuje już dwa tygodnie i nic, tydzień stała u mechanika i też nie miał już pomysłów.

ogolny 
SEX AMBULANCE

Wysłany: 2011-08-20, 14:39   

Jak dla mnie objawy uszkodzonej przepływki. Jak masz kogoś w okolicy z m20b20 lub m20b25 to podmień na chwilę.

Dj Snake 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Estradowiec

Wysłany: 2011-08-20, 16:51   

Dzisiaj po oczyszczeniu zalanych świec o dziwo odpaliła. Popracowała 2-3 minuty dopóki była na ssaniu. Zeszła z podniesionych obrotów i zaczęła kuleć aż zgasła, nie reagowała na dodanie gazu. Co to może być?

szwangru2 

Wysłany: 2011-08-20, 17:31   

Sprawdż czy podczas kręcenia rozrusznikiem przekażnik pompy paliwa dostaje masę ze sterownika.

Odpowiedz do tematu