BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E36] NIEBIESKI DRUT DANIELA M52b20 SEDAN HAHA
Autor Wiadomość
daniello 
JEST NAJNOWSZA :)

Wysłany: 2011-01-16, 17:47   [E36] NIEBIESKI DRUT DANIELA M52b20 SEDAN HAHA

Pora przedstawiac wam ,kolejnego druta od daniela,auto nabylem niedawno z niemcowni w kiepskim stanie blacharskim ,ale mechanicznie i srodek zyleta za taka kase niemarudzilem bo wiem jak ciezko cos w niemcach wyszukac .Chodzilo mi o silnik m52 bo slyszalem z opowiesci ze malo pala skusilem sie auto wymaga dopieszczenia blacharskiego,co niebawem nastapi juz kapletuje blacharke4 pary drzwi sa ,szukam blotnikow w kolorze ciezko o nie.W miare postepu prac bede pokazywal swoje dokonania przy swojej padlinie,napewno zostane zlinczowane ze takie padlo wstawiam na forum ,pordzewiale i zajechane i paskudne zdjecia,ale ciesze z takiego jakie mam i jestem szczesliwy a reszte sie ogarnie blacharke i mechanike tescio mechanik ,ojciec lakiernika :lol:

Rozkodowany vin dzieki kolega z forum dzieki
Dane pojazdu

Art. Wartość
Numer podwozia WBACB51050AN15537
Kod typu CB51
Typ 320I (EUR)
Typoszereg E E36 (4)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M52
Pojemność skokowa 2.00
Moc 110
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor MONTREALBLAU METALLIC (297)
Tapicerka STOFF/ANTHRAZIT (C4AT)
Data prod. 1996-01-09

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S242A DRIVER AIR BAG+SERIES STRG WHL RIM(PUR) Kierownica z poduszką powietrzną
S243A AIRBAG FOR FRONT PASSENGER Poduszka powietrzna pasażera
S410A WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT Siłownik szyby elektryczny przedni
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S464A SKIBAG Worek na narty
S498A HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
S651A BMW Bavaria C Reverse Radio BMW Reverse RDS
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
S806A 3RD STOP LIGHT Trzecie światło stop
S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

Tak wygladalo padlo jak mi z lawety je zrzucili :lol: obraz biedy i nedzy

Pierwsze co zrobilem to zmienilemto kupilem male obc i wyzuculem ten tragiczny zegarek analogowy na ktory nie moglem patrzec

kupilem na alegro za 50zl z wysylka z orginalnym czujnikiem i kostka :D
Nastepna sprawa co niedwala mi spokoju to zaparowane lampy zabrane do domu rozebrane ,umyte, wysuszone uszczelki zakonserwowane wyszlo pieknie lampy jak nowki

Nastepna sprawa to zimowki nie moglem patrzyc na te alusy kupilem sobie felgi stalowe z e46 i zimowki odrazu lepiej

Auto stalo jak koza i niemoglem z tym zyc a tym bardziej jezdzic sie nie dalo i to w zimie,
postanowilem cos zrobic w rece wpadly mi sprezynki AP sportautomotive -60/40 na zime musza starczyc od razu zaczelo lepiej wygladac ,przy okazji zrobilem zbieznosc i wymienilem sworzen na wachaczu i lacznik prowadzi sie bajka teraz ogolny serwis ,olej swiece ,filtry

a tak wyglada na tes smiesznej glebie

Na zbierznosci musialem pomoc diagnoscie swoim lewarkiem bo jego podejsc niechial

przy okazji pospawalem wydech koazalo sie ze nie mam kata tylko sama puszka srodek wywalony starsznie dudni musze wstawic tam jakis tlumniczek zamiast kata juz tylni tlumniczek ma m supersprint g-sound :twisted:
bedzie dobrze

Przy okazji kupilem brakujacy haloen bo bronka byla slepa :lol:

nudzilo mi sie zrobilem jakies zegary ala M :lol:

Duzo mnie czeka do zrobienia ale stoponiowo cos bede robil,palnow mnostwo najpierw blacha a pozniej sie reszte zrobi narazie to taki rost jest tylko sam sie robi hahah ,taki
MOJ NIEBIESKI DRUT

[ Dodano: 2011-02-12, 11:11 ]
Nudzilo sie ostatnio wiec puscilem sobie instalke do suba do bagaznika pod tube

Wjechalo radyjko JVC KD-S8R radyjko raczej juz oldschool ale gra niezle ,
radio wygladalo tak paskudne biale podswietlanie co do niczego nie pasowalo

Wiec postanowilem cos z tym zrobic zmienilempodswietlanie radia na pasujace do deski i zegarow udalo sie jest idealnie :D

nawet zielony guziczek na panelu pasuje do kliamtronica :lol:

odpowiadam na pytanie swiatlo od obc juz jest ciemniejsze i swieci normalnie nie tak jasno jak na zdjeciach

Zrobilem pare piedolek co kola w oczy wymienilem zarowki w zegarach ,w przelaczniku od swiatel,zarowki od zapalniczi i w popielniczkach .
Od jakiegos czasu auto przestalo sie grzac to znaczy ,nie moglem zagrzac go do pionu,a i spalanie wzroslo ,pomyslem termostat ,wymienilem okazalo sie ze nikt go nie wymienial ori z data produkcji auta :lol: ,wymienilem na taki sam bajka auto normalnie sie grzeje szybko a nie jakas masakra byla polecam

znowu nudy zaowocowaly takie cos

pare chwil roboty a efekt,zdrapalem dlatego ze wlatuje czarna nerka,juz w przygotowaniu i taki chrom z :cenzura: niepasuje ,
umylem padline zrobilem pare zdjec niestety slabe bo telefonem ale zawsze cos

i takie zimowe znalazlem

[ Dodano: 2011-02-21, 19:01 ]
Nudzilo mi sie troche w domu ,a ze jest zimno to sie wpada na genialne pomysly ,wiec zrobilem psobie podswietlana poleczke pod obc na bursztynowych diodach wypas diody sie ladnie sciemniaja razem z deska,dalej naszlo mnie na dolozenie pakietu oswietlenia na nogi zrobilem to na paskach led biele cieple swiatlo super sie sciemnia po zamknieciu drzwi zapala sie po rozbrojeniu alarmu
,powiem warto bylo naprawde kozak jest teraz z tym swiatelkiem ,oraz odzyskalem znienawidzone drewno z bylego kombi listwa na schowek galka polka pod obc i zapalniczki

i ukochane drewno :lol:

[ Dodano: 2011-03-01, 20:27 ]
znowu nudy daly za wygrana,postanowilem zrobic czarna nerke,a z racji tego ze jestem chory i siedze w domu nie malowalem tylko okleilem folia ,taniej ,a efekt lepszy nic niewidac ,potrzebne nam folia samoprzylepna czarny mat,nozyk do tapet ,nozyczki ,suszarka do wlosow,oraz dwa kipery :lol: nerki czyscimy odtluszczamy,krzyklejamy plat tasmy i zaczyna sie zabawa z dopasowywaniem,folie frzejemy suszarka i naciagamy az do uzyskania porzadanego efektu nadmiar foli ,ucinamy ja jestem zadowolony czas wykonania 2 godz z wyjeciem nerek z auta mysle ze warto tansza alternatywa sparyu za folie dalem 4zl

[ Dodano: 2011-03-05, 01:16 ]
zdjecia oklejonej nerki w dzien

Niedawno zagoscil pakiet oswietlenia na nogi , pomyslalem trzeba zrobic i z tylu
ale najlepiej zeby wygladalo profi wiec rozebralem pol samochodu i jest ok,kable puscilem pod wykladzina pod fotele wpialem sie w orginalna wiazke ,zastosowalem diody led cieple i wpasowalem je w takie plastkiki od foteli zeby ich niebylo widac,a swieci kozacko
male fotostory jak robilem :lol:
Plastiki z fotela z wbudowanymi ledami

kabelki do podlaczenia

zamontowane na fotelach

efekt pracy

zdjecia nie oddaja tego efektu naprawde kozak ,polecam wszystkim :wink:
Chcialem wymienic zarowki w podswietlaniu tablicy ale mam mieszane uczucia czy zmienic na led czy traca wichura

Bylem dzisiaj na malych zakupach i pare rzeczy wytargalem
kolektor m5025 zobaczymy co da mojej 2litrowce

schowek do bagaznika na aku

schowek na kasety

wazne ze cos sie dzieje niema opierdalana sie :lol:

[ Dodano: 2011-03-14, 20:11 ]
Niestety z racji tego ze wjezdza okleina carbon 3m di-noc do srodka ,to drewno niebedzie pasowac i zmuszony jestem sprzedac moje ukochane drewno,zalatwilem sobie nowke galke skorka ,czarna listwe i gumke polke pod obc,

[ Dodano: 2011-04-11, 22:47 ]
zeby niebylo ze nic sie nierobi ogarnieta blacharka,4 sztuki drzwi oraz blotniki po lifcie i gril po lifcie ,czarna nerka ogolnie prace kosmetyczne ,dopiesczanie

mycie przed rozkreceniem

i w trakcie prac

mycie podszybia aktywna piana przez tyle lat niezly syf sie uzbieral ale zrobione na blysk

silnik tez zostal przeplukany z kurzu

i jakis tam efekt zabawy jest duzo zeby spasowac blotniki zderzak maske gril drzwi porobicz sczeliny ustawic itp z ojcem 6 godzin ustawialismy to wszystko

jakos padlina zaczyna wygladac :lol:
zdjecia z niedzielnego spota

zadowolony jestem z nerek ladnie wyszly ,moze w tym tygodniu zagoszcza tlumniki z kwasiaka ,srodkowy przelot z kwasiaki i koncowy przelot dwururka z kwasiaka mam dosyc juz kapcia z tylu

[ Dodano: 2011-05-20, 22:18 ]
zagoscil dlugo poszukiwany wydech BASTUCK, srodkowy dwururka i srodek wszystko z kwasiaka uklad przelotowy zdjecia dodam pozniej narazie filmik z dzwiekiem

[ Dodano: 2011-05-20, 22:28 ]

[ Dodano: 2011-06-01, 22:50 ]
sprzedany,kupiony nowy w tym samym kolorze

Ostatnio zmieniony przez daniello 2011-01-16, 17:54, w całości zmieniany 1 raz  

Punisher 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2011-09-14, 16:29   re

Nawet z takim samochodem mozna sie pobawic, jesli ma sie ochote i czas.
czy mozna zalozyc kolektor dolotowy razem z przpustnica oraz calym dolotem (wlacznie z przeplywomierzem) od m50b25 do m52b20 lub m52b22 oraz kolektory wydechowe. Wydech pozostanie seryjny, ewentualnie tlumik w miejsce kata(czy moc i moment sie nie zmiejsza).

daniello 

Wysłany: 2011-09-14, 18:42   

kolego mozna zalozyc razem z przepustnica ale przeplywka nic nieda,moc sie nie zmniejsza a zwieksza

Punisher 

Wysłany: 2011-09-14, 19:24   re

Mialem na mysli raczej to, ze przeplywka musi zostac zmieniona, bo bedzie cos nie teges. Jesli moze pozostac seria to dobrze. Czyli mozna zamontowac kolektory wydechowe i nie pchac sie w ta technix,bo one chyba nie wiele dadza za te pieniadze.
Dzieki za info
Pozdrawiam

daniello 

Wysłany: 2011-09-14, 21:29   

kolektor trzeba przerobic zeby pasowal do m52 duzo zabawy bardzo duzo ,dokladnosc i precyzja musi byc przy przerobce poszukaj w necie

Punisher 

Wysłany: 2011-09-14, 21:46   

Dzieki wielkie za pomoc. Kazdy silnik mozna zmodyfikowac za mala kase, wystarcza checi i czas.
Milego uzytkowania buni. Rzadko spotyka sie tak ladne kombi.
Pozdrawiam

Herr_Otto_Flick 

Wysłany: 2011-09-15, 10:26   

Punisher napisał/a:
Dzieki wielkie za pomoc. Kazdy silnik mozna zmodyfikowac za mala kase, wystarcza checi i czas.
Pozdrawiam

Z tego co zauważyłem to to jest sedan a nie kombi :|

daniello 

Wysłany: 2011-09-15, 17:23   

Herr_Otto_Flick napisał/a:
Punisher napisał/a:
Pozdrawiam

Z tego co zauważyłem to to jest sedan a nie kombi :|

Teraz mam nowe kombi wystarczy kliknac link w podpisie
sedan sprzedany

Punisher 

Wysłany: 2011-09-15, 19:54   re

Wlasnie to mialem na mysli, piszac o kombi.
Nigdy nie widzialem sw w takim stanie i tak wyposazonego na zywo. Jeszcze raz gratuluje.

daniello 

Wysłany: 2011-09-15, 20:57   

dzieki jeszcze nie jest taka wspanial porobi sie i bedzie lala

Odpowiedz do tematu