witam
panowie chciał bym zarejestrowac e30 z 4,0 pod maska tylko u mnie w okolicy żadna stacja diagnostyczna nie chce wydać papierka potrzebnego do zmian w dowodzie rejestracyjnym na nowy silnik. Wyraźnie widać że nie czują tematu i nie chcą ryzykować wiec odsyłają, żeby szukać szczęścia dalej.
czy ktoś może polecić jakąś taką miejscówkę (najchętniej w okolicach pruszków-żyrardów ale jeśli trzeba będzie to podjadę i kawałek dalej) tak, żeby nie patrzyli na takie auto jak na ufo i gdzie będzie szansa dostać stosowny papier?
jeśli nie w tym dziale to przepraszam,ale nie wiem w którym powinno być
pozdrawiam
_________________ e30 327i mit 3.91 sperre - laleczka sprzedana
e30 340i wide- aktualnie na tapecie
Nie podam Ci namiaru na warsztat ale z tego co piszesz oznacza że sa po prostu niekompetentni!!! Moze warto by to zgłosić gdzieś?
Możesz napisać do PUZ'a. On Swoje swapowane auta "przegląduje" gdzieś w okolicy Torunia.
Wymiana silnika polega na dodaniu adnotacji przy przeglądzie ze został wymieniony silnik. Musi być podana nowa pojemność i moc.
Diagnosta ma sprawdzić auto pod względem druciarstwa, wycieków i tym podobnych historii. A czy tam jest 4l czy nawet 6L to nie ma znaczenia.
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.
Jedziesz na stację diagnostyczną.. Diagnosta prosi o dokument stwierdzający pochodzenie silnika i jego dane. Dopiero wtedy zaczyna oględziny stanu technicznego. Diagnosta nie ocenia jakości swapa, ale stan techniczny pojazdu.. Silnik to część zamienna...
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2011-10-12, 21:17
Jaki ma to być dokument o sprzedaży silnika jak silnik był kupowany od osoby fizycznej? krótka umowa sprzedaży? co w tej umowie powinno się znaleźć? W sumie skoro silnik to część zamienna to po co to w ogóle?
Przechodziłem to jak PUZ mi swapował E30-tkę.. Zmieniłem wpis w dowodzie o pojemności.. A w ubezpieczalni policzyli mi za tuning ekstremalny bo zwiększyła mi się moc pojazdu o blisko 100%
Zmuszony zostałem do zmian w dowodzie, bo podczas kontroli drogowej policjant okazał się kumaty i zabrał mi dowód
1) musisz mieć papier stwierdzający wymiane silnika/zmiane kosntrukcyjną pojazdu, w warsztacie którego KRS jest wpisany na listę uprawnionych warsztatów mechanicznych do dokonywania zmian konstrukcyjnych pojazdów
następnie
2) z tym dokumentem jedziesz do SPK która równiez posiada uprawnienia do rejestracji pojazdów zabytkowych i zmian konstrukcyjnych pojazdów.
Tam dostajesz przegląd i kolejny dokument
3) z tym drugim dokumentem jedziesz do wydziału komunikacji i PO ROBOCIE
Jeśli masz jakies problemy to uderzaj do mnie na PW, pomogę Ci w tym.
Do Mińska daleko nie masz chłopaku
PZDR!!
LUKAS
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...