Witam.
Autko było lakierowane. Wyjmowany był silnik. Dwa dni temu normalnie zapalał.Dzisiaj nie chce odpalić nie ma iskry. Podświetlenie cyferblatu zanikło.Jakby masy gdzieś nie było. Wymieniłem Kable WN świece bo i tak leżały nic to nie daje ........
gdzie szukać chochlika??
_________________ Zawsze boookiem )))
E34 520i M50B20 Brokatrott Metallic
E36 318iS Coupe M-Technic Dakargelb II
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-03-05, 09:43, w całości zmieniany 1 raz
Tak po włożeniu silnika były problemy też nie było iskry.Przyjechał elektryk wywalił alarm i zaczeło grać.Teraz znowu to samo.Podejrzewam że koleś który malował popierdzielił coś z instalacją.......auto chodziło zgasiłem i nie chciał już odpalić dosłownie po 10 minutach.......teraz kręci podaje paliwo a nie daje iskry........
[ Dodano: 2011-12-21, 19:12 ]
Przed chwilą znowu sprawdzałem tym razem tym razem cyferblat deska rozdzielcza się podświetle a iskry jak nie było tak nima........i :cenzura:
Ostatnio zmieniony przez maciekwuwua 2011-12-21, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
Wymień czujnik położenia wału. Tak jak kolega CYPISEK napisał. Ale zobacz też czujnik wałków rozrządu. Albo jeszcze coś masz zaśniedziało i zapylone. Przecież Auto stało rok. Kiedyś tak miałem.
Panowie.Podłączyłem autko pod carsofta inie chce się łączyć z DME.Wyrzuca tylko Airbag poza tym żaden moduł nie odpowiada ...wyciągnąłem i rozebrałem kopa a tam spalona ścieżka od + tak na środku płytki.Przylutowałem kabelek ale nic to nie dało.Dalej martwy..W aucie był immobilaizer nie oryginalny bo komp jest bez EWS.em.Zostało to wywaloe i autko chodziło raz zgasiłem i potem już nie chciał zapalić.Brak iskry.A do wiązki silnika dołożone były 3 kabelki do tego alarmu z immobilajzerNajlepiej chyba będzie wymienić komputer z wiązką.Co myślicie?
Moim zdaniem jest brak zasilania ECU sprawdź czy dobrze jest podpięta wiązka silnika do akumulatora tam jest kilka + na ECU do rozrusznika i do puszki bezpieczników.
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)
Panowie nowy problem.Iskra jest jest nowa wiązka i komp. beemka kuleje na garach kicha prycha strzela podmieniałem czujnik połozenia wału to samo.kable podłączyłem na cewkch w kolejności 4123 od pasa przedniego .autko zapaliło ale dusi się kich stzela.iskra na każdej cewce.śmierdzi paliwem.
Wcześniej chodził i nie ruszałem rozrządu .stał trochę...przewody 4123,sprawdzałem cewki każda daje iskrę.
[ Dodano: 2012-01-18, 19:34 ]
rozrządu nie ruszałem a wcześniej chodził normalnie.dokładnie 4123...
[ Dodano: 2012-01-19, 00:05 ]
Rzuci ktoś sugestie.kyrde nie mam już pomysłu kable cewki ok .przewody wn w odpowiedniej kolejności 4123.wymieniony czujnik położenia wału.paliwo idzie iskra jest.Auto nie chce palić a jak zapali to chodzi na 2 gary to na 3 gary.nieraz pier.....olnie w wydech aż ogień idzie.co jest??
Podmień przepływkę, sprawdź cienki przewód podciśnienia między listwą wtryskowa,a kolektorem ssącym - ma być suchy w środku. Nie wiem czy czasem Ci nie leja wtryski poprostu
_________________ nie sztuka jest zabić muchę przednią szybą, tylko boczną.
Swapy,naprawa elektroniki(wzmacniacze lampowe,gramofony itp.)