Wysłany: 2012-02-28, 10:12 UWAGA !!! Włamania na konto Allegro...
Jak w temacie. Przestrzegam wszystkich o mających miejsce włamaniach na konta Allegro. Wczoraj pod wieczór przyszedł do mnie mail o fakcie wystawienia przeze mnie aukcji z ciągnikiem New Holland w atrakcyjnej cenie...nawet miałem już jednego chętnego, który się odezwał. Na szczęście wysłał wiadomość poprzez Zadaj pytanie sprzedającemu gdyż w ogłoszeniu podany był inny adres mailowy. Oczywiście aukcję zakończyłem i zmieniłem hasło na dłuższe i trudniejsze do złamania. Z tego co wywnioskowałem sprawcą włamu jest obywatel Holandii. Przestrzegam każdego ze słabym hasłem Allegro o jego utrudnienie w celu uniknięcia problemów. Z tego co się orientowałem niektóre osoby poniosły spore koszty z tym związane...np. zakupy ze swojego konta na kwotę 250 tyś. zł.
jak na razie cisza...co do kosztów to zwrot nastąpił w chwili zakończenia aukcji jeśli nie trwa dłużej niż 12 czy 24 godziny także spoko...po adresie mailowym dotarłem przez mapy google do wspomnianej Holandii...jak coś się wogóle wyjaśni to dam znać w temacie...
Ale po wystawieniu aukcji przychodzi na maila powiadomienie. Chyba, że zalogował się i zmienił ten adres. Mogliby zrobić autoryzację jak w bankach internetowych, potwierdzenia sms-em i po sprawie.