Wysłany: 2012-03-31, 18:17 [e30] 1.8is problem z dyfrem?
Jak wiecie w is'ie jest szpera 25%, i jakbyscie mogli mi powiedziec czy cos mam nietak z dyfrem czy co, mam przeczucie ze przy próbie jakiegokolwiek "boka" napędzane jest tylko jedno koło...
głupio to wytłumaczyłem, auto jest strasznie podsterowne, przód ucieka na każdym zakręcie, ale to za sprawą opon, dla mnie problemem jest właśnie to, że wcześniej możnabyło się pokręcić a teraz już nie, czy niski stan oleju w dyfrze ma znaczenie na zacieśnienie szpery? Dzięki Pzdr
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-04-21, 21:47, w całości zmieniany 1 raz
moj is ma, a w zasadzie chyba mial... w kazdym razie auto jezdzi normalnie, ale bez szperunku to troche lipton.. dzis tak dla jaj kopnalem sprzeglem i na 2 palila na 2 kola... wiem sam juz nie wiem co jej jest da sie jakos to zdiagnozowac? oprocz rozbierania dyfra
Zorganizuj sobie drugą osobę i podnieście autko za dyfer, ( dwa koła w górze, lewarek na luz) i jedna osobą trzyma jedno koło, a druga kręci...nie ważne w którą stronę, jeśli da się to zrobić bez jakiś strasznych sił, znaczy że szpera ma już dość, przy zdrowych nawet 25% jest co utrzymać w rękach...
_________________ Kompleksowa renowacja samochodów marki BMW, Fiat i pochodne, Opel.
[ Dodano: 2012-04-02, 19:35 ]
więc byłem dziś w garażu, dolałem oleju do dyfra bo mało było, a z tego testu szpery wyszlo ze szpera sie skonczyla .... bo kolo mozna bylo krecic na kazda strone, ale nie odczulem ze szpery nie ma bo znów zaczeła spinać na dwa koła niewiem co jest grane no ale cóż. dzięki za pomoc