Wysłany: 2012-04-10, 15:15 Tylne tarcze oraz klocki - jakie polecacie ?
Witam,
właśnie zbliża sie czas wymiany klocków oraz tarcz z tyłu i mam pytanie:
- jakiej firmy polecacie ?
Dodam, że nie jeżdzę ostro, nie katuję auta, jezdzę raczej turystycznie dla relaksu, więc wyczynowe częśći są raczej zbędne.
Na alegro widziałem po 190 pln i po 1000 pln.
Czy znacie sklep, który mozecie polecić w wawie ?
_________________ Pozdrawki
Daro W.
Z3; 1,8l; '97
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-04-21, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-04-10, 21:02
Na starych tarczach podczas hamowania czułem że siedzę w pralce podczas wirowania. Mikody się trafiły to wziąłem. Na przód też będę je zakładał. Jakiś czas temu Lukas pisał o mikodach, Podobno czuć poprawę
[ Dodano: 2012-04-10, 22:05 ]
A może tylko z nim o tym rozmawiałem? nie pamiętam.
Fakt też mam Mikody GT na przodzie i jest ok.
Nacinana i perforowana tarcza lepiej odprowadza gazy więc przy mocnym hamowania z dużych prędkości hamulce nie puchną tak jak na tarczach gładkich.
Daro W., do Twojej jazdy kup sobie zwykłe gładkie tarcze ATE i klocki Textar.
ATE mocno pyli felgę Ferodo to samo, z tego co pamiętam to Textar jest całkiem znośny, cenowo jak i stylistycznie (bo nie pyli), a hamuje bardzo dobrze.
PZDR!!
LUKAS
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Wysłany: 2012-04-12, 12:32
Na Mikodach: przód wentylowane i nawiercane; tył pełne i nawiercane; klocki ATE przejechałem ok 45 tys km. Klocki zmieniłem 2x na przodzie i z tył. Drugi zestaw z tył mało sie zyużył. Tarcze po 45 tyś do wyrzucenia. Skrzynia automat, więc nie ma co się dziwić.
Teraz zamówiłem i załozyłem na przód Mikoda wentylowane i nawiercane oraz klocki Ferrodo, a po zmianie zacisków z tył na 540 (od kolegi z Sanoka )założyłem wentylowane tarcze TRW i klocki TRW (za zestaw zapłaciłem 300 PLN).
Polecam klocki ATE i Ferrrodo, nie pękają jak tanie klocki.
Zastaw Mikoda nawiercane, nacinane i wentylowane na przodzie z klockami Ferrodo hamują bardzo dobrze.