BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z odpalaniem
Autor Wiadomość
rafcis82 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2012-04-20, 21:36   problem z odpalaniem

Witam
Prawdopodobnie ktos juz mial taki problem ze swoim e30 ale ja nie moge doszukac sie rozwiazania i spac w nocy przez to nie moge a mianowicie zaczne od poczatku:

Zalozylem gaz w swojej beatce wszystko bylo dobrze do czasu kiedy nie zaczela szarpac na gazie i gasla mi z niewiadomych mi przyczyn, myslalem wtedy ze to wina gazu ale rowniez zauwazylem ze problem powstaje rowniez kiedy jest przelaczona na benzyne, szarpala i gasla, oddalem wiec moja beatke do speca i okazalo sie ze jeden z wtryskiwaczy sie zacina czy tez nie dziala( nie wiem bo si ena tym po prostu nie znam) bo za duzo jezdze na gazie i musze czasami jezdzic na benzynie jak mi powiedzial Pan mechanik...po naprawie tego wtrysku wszystko bylo ok do czasu kiedy znowu zaczelo szarpac na gazie tylko teraz jak mi szarpie na gazie i zgasze silnik to nie chce w ogole odpalic i czuje zapach benzyny jakby cos sie zalewalo , dopiero na popych samochod odpala na benzynie ...nie wiem czy mial kto spodobny przy padek ale prosze o pomoc bo nie wiem co mam z tym po prostu zrobic

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2012-04-20, 21:42   

rafcis82 napisał/a:
bo za duzo jezdze na gazie i musze czasami jezdzic na benzynie jak mi powiedzial Pan mechanik.

Bzdura.

Napisz co to za instalacja gazowa. Sterownik, wtryski i co to za auto.

E30 + E91

rafcis82 

Wysłany: 2012-04-20, 21:49   

Instalacja to stag 300, sterownik i wtryski nie wiem jakie a samochod to bmw e30 cbario m20b25

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2012-04-20, 21:53   

Nie masz papierów od gazu? tam będzie napisane jaki reduktor, wtryski.

Jak dla mnie ktoś popierdzielił wpięcie w przewody wtrysków lub czujnika położenia wału. Możliwe też że uszkodzony jest sterownik. Najlepiej podpiąć instalację pod kompa i będzie wszystko widać.

Pokaż fotę spod maski.

E30 + E91

rafcis82 

Wysłany: 2012-04-20, 22:00   

Wszystko mam tylko teraz nie ma mnie w Polsce ale tak jak mowisz sprawsze to wszystko po przyjezdzie i na pewno sie jeszcze odezwe na forum, do tego czasu czyli 3 tyg temat zamykam

[ Dodano: 2012-04-21, 18:24 ]
ok moze z gazem cos ktos popierdzielil ale w takim razie czemu na benzynie nie chce mi odpalac , mecze aku az mi sie rozladuje a on nic nawet nie drgie, natomiast jak na popych go wezme to odpala bez problemu

Odpowiedz do tematu