Kożystając z okazji że tacie zachciało się zmienić GOLFa IV na nowsze autko, wczoraj kupiliśmy takie oto BMW :
VIN WBAAT71050KR01708
Type code AT71
Type 320TD (EUR)
E series E46 (5)
Series 3
Type COMP
Steering LL
Doors 3
Engine M47DO1
Displacement 2.00
Power 110
Drive HECK
Transmission MECH
Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)
Upholstery STOFF INTERNATIONAL/ANTHRAZIT (H2AT)
Prod.date 2002-05-02
S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Multifunction f steering wheel
S255A SPORT-LEDERLENKRAD Sports leather steering wheel
S288A LEICHTMETALLRAEDER BMW light alloy wheel, cross spoke 29
S315A HECKSCHEIBENWISCHER Rear window wiper
S441A RAUCHERPAKET Smoker package
S473A ARMAUFLAGE VORN Armrest front
S520A NEBELSCHEINWERFER Fog lights
S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning
S550A BORDCOMPUTER On-board computer
S650A CD-LAUFWERK CD player
S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)
S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUN Preparation, BMW 6-CD changer I-bus
S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN White direction indicator lights
S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Battery master switch
S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Language version French
S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Retailer Directory Europe
S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR On-board vehicle literature French
S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Delete clear coat
S548A KILOMETERTACHO Kilometer-calibrated speedometer
S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM Battery in luggage compartment
Nie jest to full wypas tak jak moja E34 , ale nie ma co płakać, głównie chodziło nam o stan auta i przebieg w miarę udokumentowany poniżej 200 tyś km.
Oglądajcie i oceniajcie
Podziękowania dla Cypisa i Karoliny za pomoc w oględzinach autek i komputerowy wgląd w ich sterowniki
Ale jajca, dzis zarejestrowałem Compacta i dostałem blachy "chybił trafił" takie jak miałem w czerwonej e30 LU 8447K LU 8447U fart
W czwartek byłem również rejestrować, ale zabrakło mi jednego kwitka wtedy komputer wylosował mnie do okienka nr.5 na 15 możliwych i dziś również trafiło mi się okienko nr. 5 i ta sama pani
Wymieniłem uszczelkę tylnej szyby bo ktoś ją wyrwał, nie mógł z powrotem wsadzić i potraktował klejem i sterczała niemal ze jak drugi spoiler przy okazji wymieniłem rownież plastik podszybia z przodu gdyż guma była spękana. Dzięki Sybir za nowe graty:)
Autko było na serwisie u Jacka z Turystycznej w Lublinie, gdzie wyczyszczono kolektor, EGR, odmę, zaslepili klapki, wymienili olej na MOTUL 5W30 X-Clean, filtry Knechta, tylko powietrza dałem K&N, płyn chłodniczy, hamulcowy, 4x świece i jakieś tam jeszcze drobiazgi.
Autko odczuło wyraźnie troskę o każdy szczegół i odwzajemnia się ładną pracą silnika, nie kopci, spalanie z kompa na trasie Staszów - Lublin w sumie ok 300 km - 3,8L/100km.
Jechał mój tato, ale wcale nie jakoś po emerycku bo złapali go za Wilkołazem jak miał 120 km/h
A dziś auto wróciło z "Dobrego Tonu"
Zostały wyciszone drzwi matami STP wewnątrz jak i na zewnątrz drzwi
W drzwiach zamiast fabrycznych głośników zainstalowaliśmy 16,5cm system MOREL'a model MAXIMO 6.2 o mocy 90W RMS - 180W MAX na pierścieniach dystansowych z MDFu.
Do bagażnika we wnękę przewidzianą na napęd DVD, trafił 2 kanałowy wzmacniacz POWERBASS ASA-200.2X o mocy 2x50W RMS/4Ohm
Całość okablowania została wymieniona na grubsze kable HOLLYWOOD Energetic
Radio zostało fabryczne - ALPINE
Zestaw gra idealne, tak jak chciałem. Jest sto razy lepiej niż na fabrycznej instalacji i bez wytłumienia.
Dzwiek jest głośny, wyraźny i soczysty. Praktycznie mozna słuchac bez suba.
Ja jestem z efektu zadowolony, więc myslę że i tacie"micha" się ucieszy
A najlepsze jest to że nic nie widać bo wszystko jest pod tapicerką
Fotki dam jutro bo dziś już ciemno
Przy okazji zainstalowałem oryginalne lampki na nogi w fabrycznych miejscach oraz Parktronic Vertex Batman na lusterku wstecznym