BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E30] Delfin 325i M-tech 2 > SWAP M52B28
Autor Wiadomość
Delfinnn 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2012-05-28, 20:33   

No to widocznie może masz z innego wypustu, bo ta co mi przysłali nie pasowała. Zresztą nie tylko mi

Delfinnn 

Wysłany: 2012-10-16, 19:47   

Trochę mnie na forum nie było z braku czasu, ale przy aucie cały czas coś się dzieje :) Tak więc

Doszedł długo wyczekiwany tłumik z kwasówki by MG Motorsport. Pucha wykonana w pełni profesjonalnie, jestem mega zadowolony. Indywidualnie podchodzą do każdego zamówienia, bardzo dobry kontakt telefoniczny, wszystko objaśnili, wytłumaczyli. Jednym słowem SUPER

I już na aucie:

Kolejny fant jaki wpadł to komplet grzanych sportsitze i kanapa od is'a. W całości rozebrane, przełożone prościutkie stelaże z drugiego kompletu jaki miałem bo te były popękane, cały materiał wyprany, mechanizmy przesmarowane (tutaj dzięki koledze Żelek za pomoc). Kupione w mocno okazyjnej cenie, pozostało tylko wpiąć się w wiązkę i będzie cieplutko na zimę :D

W wolnej chwili zrobiłem małe spa lampom. Wymyte całe w środku, pryśnięte na czarno długie bo trochę było na nich widać ząb czasu i przesmarowane regulacje

Ostatnia rzecz jaka się zmieniła to koła. Wpadły Melbery 7j ET12. Wszystkie sztuki po kompleksowym prostowaniu, odświeżone rotory i wypolerowany rant. Na razie zostają na zimę, koło na lato już jest ale o tym w niedługiej przyszłości :wink:

Tak całość wygląda na dzień dzisiejszy

Pozdro :)

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2012-10-16, 19:52   

Wygląda piknie ;)

Nagraj ja mruczy ten wydesek :D

Środek fajny i super zrobione koło.

Całość bardzo fajnie się prezentuje ;)

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Melis 

Wysłany: 2012-10-18, 13:29   

Superos :spoko:

Co bym zmienił felgi... na oryginalne BBS z dekielkami.

lub

.

Pozdro

Delfinnn 

Wysłany: 2012-10-18, 15:59   

Na dniach postaram się nagrać jak chodzi wydech ;)

Ori bbsów nie będzie z deklem, nie podobają mi się i głębokie ET mają.

Rcków też już sporo śmiga, nawet u mnie w mieście jest jedna piękna wąska na RCkach więc będzie co innego. Jak już mówiłem koło już jest, ale trochę trzeba przy nim porzeźbić i po zimie pokaże efekty :D

maaaad 

Wysłany: 2012-10-18, 18:48   

Delfinnn napisał/a:
Na dniach postaram się nagrać jak chodzi wydech

Jestem bardzo ciekaw ;) Jak ze spasowaniem tego tłumika? Z rozmiarami? Możesz podać cenę czy to tajemnica? ;)

Adam86 

Wysłany: 2012-10-18, 21:15   

Delfinnn, uchyl ciut rąbka tajemnicy co to za felga.. :]

Delfinnn 

Wysłany: 2012-10-18, 23:15   

Pisałem, że to Melbery 7j ET12 ;)

Co do wydechu to chyba nie jest tajemnicą, 600-700zł przy wzięciu dwóch sztuk od ręki. Nie wiem czy przy jednej puszcze jest taka sama cena. Najlepiej zadzwonić, pogadać, podpytać bo cena jest "ruchoma" i zależna co kto sobie zażyczy. Na prawdę polecam chłopaków z MG Motorsport :)

Delfinnn 

Wysłany: 2013-06-02, 17:17   

Z autem cały czas powoli coś się dzieje :)

Miesiąc temu wpadł gwint home made (tu podziękowania dla kolegi Żelka!) na razie na komplecie nowych mtsów przód/tył aczkolwiek dorwałem już B6 na przód. Jak znajdę na tył polecą do Zerkopolu na utwardzenie i regenerację. JOM był niestety trochę za miękki do takiego obniżenia.

W tygodniu będę miał też już cambery.

W międzyczasie zakupiłem osłony w ASO na akku i osłonę na kable od M3

Osłony silnika trochę mi nie pasowały do koncepcji więc poleciał mały mod i teraz jest czarno :D

Komora wygląda teraz tak (większość kabli jakie się dało zostały pochowane)

I finalnie po wielu poszukiwaniach lamp - a konkretnie szukałem Bosch'ów z uśmiechem w dość dobrym stanie udało się dorwać w niemcowni takie oto sztuki

Lampy nigdy nie były rozkładane ani rozklejane, co ważne wszystkie uchwyty w idealnym stanie, klosze jak i odbłyśniki również w ładnym stanie :P

Na dzień dzisiejszy to tyle. Czekam ciągle aż kółka na nowy sezon wrócą z nawiertu i wtedy zrobię zdjęcia jak to wszystko siadło na aucie!
Pozdro

Delfinnn 

Wysłany: 2013-09-18, 20:15   

W lato był trochę przestój bo nie było czasu na mody, aczkolwiek musiałem się wyrobić na E30 Meeting więc były 4 dni grubej roboty od rana do nocy :mrgreen:

Wpadła wreszcie długo wyczekiwana felga, ponownie Azev A w trochę innych rozmiarach :razz:
Przód 8,5j + dystans 5mm i tył 10j

ET ciężko określić, sprzedawca podawał ET22 przód ET40 tył natomiast na felgach było wybite na odwrót..

Wpadły także cambery z regulacją w 2 płaszczyznach i customowe talerzyki najniższe jakie się dało (autorstwa Żelka). Teraz przód jest skręcony ledwo na połowę także pole do popisu jest spore.

Wkłady MTS'a zastąpiły 4 sztuki Bilsteina B6 - docelowo do skrócenia i utwardzenia.

Jak tył już będzie beton wpadnie pewnie 5-7mm dystans na tył

Polerowanie lakieru jak widać skończone (polecam pasty Menzerny, na prawdę robią robotę) wszystko przetarte pre-wax cleanerem i położony wosk Collinite 476S. Efekt jak na pierwszy raz zabawy z lakierem wyszedł chyba całkiem nieźle.

Pozdro!

gtszudi 

Wysłany: 2013-09-19, 07:45   

ja bym tu widział CQuartz zamiast colli i wtedy bylby ogien

Odpowiedz do tematu