Grzesio, Nie sądzę, żeby jakiś zakład się aż tak patyczkował... Efekt polerki i czyszczenia skóry zajebiaszczy:) Ja czekam do wiosny, bo niestety mój garaż nie jest ogrzewany...
Pozdro!
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
Niestety latka babci lecą i pod ładnymi plastikowymi M-Technikowymi progami pojawiła się ruda i niewielka dziura w miejscu mocowania lewarka z przodu, również ranty drzwi wymagają już odnowienia.
Po wizycie w firmie Carrozzeria, zajmujaca się naprawami blacharsko-lakierniczymi i oględzinach okazało się że właściwie to obydwa progi należałoby wymienić i oczywiscie doły błotników przednich do listwy, oraz muszę kupic 3 nowe dolne listwy M-Technic gdyż to od nich powstaje korozja na drzwiach. Jedne tylne drzwi są ładne i listwa też, także to zostawiam. Reszta blach jest w bardzo dobrym stanie podłoga również bez oznak korozji, zdejmowałem zderzaki, nadkola i wszystko jest ladne.
W poniedziałek odstawiam auto do w/w firmy gdzie sie tym zajmą. Wstępnie kupiłem już 2 nowe progi z POLCARu jakości Q (na pierwszy montaż)
Dzień 1:
Jest słabo, po zdjęciu wszystkich listew Mtechnika dopiero sobie uświadomiłem że dobrze zrobiłem wstawiając auto do warsztatu.
Blotników nie ma, progów w miejscach podnośnika również, ranty drzwi przednich dosłownie w ostatniej chwili i też do końca nie jestem pewien czy się wyczyści
Aż mi się słabo zrobiło.
Dzień 2:
Kilka fotek stanu nędzy i rozpaczy
"Nowy" blotnik lewy - podziękowania dla Roberta z Turowa
I progi Polcar koszt 130zł/szt
znalazłem drugi błotnik u kolegi na szrocie - cena 40zł
do tego zamówiłem w ASO 4 listwy M-technic i jakieś spinki - cena niemalże 800zł :zly:
Dzień 3:
Światełko w tunelu
Próg lewy wstawiony
Dziś blacharz ma wolne, jutro działa dalej
Dzień 4:
Lewa strona praktyczne skończona, jeszcze chwila i biorą się za prawą
Dzień 5:
Jeden rant drzwi przednich trzeba było jednak spawać
Lampki tylnej klapy oczyszczone i już w podkładzie
Reszta drzwi jest ok i już są w podkładzie.
Dzień 6:
próg druga strona
Dzień 7:
Wykończony drugi próg i przygotowania do malowania
błotnik przy klapce został juz wcześniej zrobiony i pomalowany pędzelkiem, dlatego postanowiłem żeby go poprawili pistoletem
Dzień 8:
Listwy i inne duperszmity przyszły z bmwautoparts.net
Na Litwie zakupy są tańsze i wysyłka za FREE
2x 181zł przednie L+P
2x 186zł tył
nowa latareczka do kluczyka 47zł
spinki listew po 2-3zł i zaślepka bagażnika dachowego 4zł
Progi już w baranku, drzwi w komorze lakierniczej i auto też już wjeżdża do lakierowania
Dzień 9:
Po lakierowaniu
Konserwacja profili fluidolem oraz składanie progów i drzwi, auto jutro do odbioru
Podliczyliśmy wspólnie z właścicielem firmy robociznę - wyszło 3tyś do zapłaty
Efekt super! Powiedz, czy w słońcu mocno widać różnicę lakieru? Też mam zaprawki do zrobienia, ale rozmyślam nad położeniem nowego lakieru na całym aucie...
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
Ostatnio zmieniony przez BIERNAŚ 2013-03-27, 19:14, w całości zmieniany 1 raz
Efekt super! Powiedz, czy w słońcu mocno widać różnicę lakieru? Też mam zaprawki do zrobienia, ale rozmyślam nad położeniem nowego lakieru na całym aucie...
Narazie nie zauważyłem, ale lakier 3 razy dobierali ponoć specyficzny kolor ale nie pierwszy raz z tym się spotykam, podczas lakierowania zderzaka było to samo