Nie mogłem znaleźć wyczerpujących odpowiedzi na ten temat.
Chcę wymienić żarówki w klawiszach otwierania szyb, podparcia ledzwi, przełącznika automatu, świateł awaryjnych.
Podpowiedzcie czy lepiej kupić jakieś LEDy czy wlutowac takie jak były
O jakich parametrach są te żarówki
Jakieś jeszcze podpowiedzi / uwagi macie w tym temacie??
Kolor oczywiście ma być ten sam
jeśli są identyczne jak w e30 to są takie małe 3 Watowe pchełki z dwoma drucikami montowane bezkolizyjnie...są w przyciskach specjalne gniazda pod te żaróweczki... można dostać 5 Watowe zamienniki bezproblemowo pasujące jednak ich trwałość nie należy do długowiecznych...kolor bezbarwny koszt ok. 20gr/szt w dobrych sklepach z elektroniką...
Dzięki, już sobie to ogarnąłem.
W klawiszach opuszczania szyb tylnych w drzwiach zastosowałem diody superjasne 5mm, ale ledwo wlazły, a resztę zrobiłem narazie na zaroweczkach tak jak w oryginale, gdyż akurat nie było diód 3mm w kolorze pomarańczy. Wyszło fajnie
W klawiszach opuszczania szyb tylnych w drzwiach zastosowałem diody superjasne 5mm
tak Ci szczerze powiem, że u mnie jaśniej świecą ori dwudziestoparoletnie 3W żaróweczki niż na zdjęciu te diody u Ciebie... myślę że nie warto kombinować... ale ogólnie dobra robota... ładnie to wygląda jak wszystko działa...