Wysłany: 2013-02-19, 17:25 Smar do prowadnic w zaciskach hamulcowych
Pany, macie jakiś sprawdzony smar, który stosujecie na prowadnice? Słyszałem już kilka różnych opinii i sugestii, sam też próbowałem różnych specyfików ale mam wrażenie poparte startymi klockami, że wszystko to są półśrodki. A może ktoś, kto temat dobrze zna powie , czy są jakieś limity czasowe, czy dystansowe, po których należy profilaktycznie wymieniać tenże smar i czyścic prowadnice?
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...
Ostatnio zmieniony przez raven 2013-02-19, 17:26, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2013-02-19, 18:25
Ja używałem smaru do prowadnic firmy Textar. Tani nie jest, za to tuba jest spora i wystarcza na długo. Wiadomo że z czasem wysycha, ja kiedy robię coś przy hamulcach zawsze wykręcam prowadnice, czyszczę i smaruje. Nigdy nie miałem problemów z hamulcami.
No i oczywiście najważniejsze: nie popękane gumki na zaciskach.
Ostatnio zmieniony przez Cypisek 2013-02-19, 18:27, w całości zmieniany 1 raz
No dobra wiosna idzie więc skorzystam z podpowiedzi i zaopatrzę się któryś z powyższych i wezmę się za robotę.
Gumki oczywiście sprawdzę, bo dziurawa guma to zło
Dzięki Panowie.
_________________ ... umysły marne potępiają wszystko co przechodzi ich miarę ...