BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze skrzynią Automatyczną E38 5.4 M73
Autor Wiadomość
Arti89 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2013-03-03, 18:29   Problem ze skrzynią Automatyczną E38 5.4 M73

Witam wszystkich od pewnego czasu mam problem z autem a dokładniej ze skrzynią automatyczną. Otóż zacznę od początku kupiłem auto z uszkodzoną skrzynią biegów automatem więc postanowiłem zakupić taką samą skrzynie którą znalazłem 450 kilometrów ode mnie. Kupiłem skrzynie kurier mi przywiózł skrzynie którą przełożyłem potem do auta, no i wszystko ładnie pięknie skrzynia do przodu i do tyłu jeździ tylko jest jeden problem. Skrzynia przy ruszaniu wrzuca jedynkę rusza a jak dodam gwałtownie gazu to wrzuca na luz i muszę puścić nogę z gazu i powoli dodawać gazu żeby ruszyła w miarę dobrze potem już gdy włoży wyższy bieg to jeździ normalnie, zapomniałem dodać że wymieniałem olej w skrzyni ale jest pełen stan oleju i mam uszkodzony czujnik ABS przedni ale czy to ma coś wspólnego ??

Vindevil 
Syn motopompy!

Wysłany: 2013-03-09, 16:18   

Ciężko cokolwiek powiedzieć w tym temacie. Co działo się z orginalną skrzynią - dlaczego była uszkodzona? Podpinałeś skrzynie pod komputer?

Arti89 

Wysłany: 2013-03-10, 10:38   

stara skrzynia nie miała wstecznego i ciągle wyskakiwał komunikat Getribenotprogram widać że była zajeżdżona i mechanik sprawdzał to była uszkodzona niby mechanicznie. A potem się rozsypała całkowicie że nawet do przodu nie ruszała więc postanowiłem zakupić drugą taką samą skrzynie. Która jeździ normalnie wszystko pięknie tylko ma ten problem z ruszaniem, podłączałem pod kompa skrzynie i w INPI-e nie pokazało błędu a w DIS-e wyskoczyło "Fault Shifting "

[ Dodano: 2013-03-10, 10:41 ]
INPA kasowałem dane adaptacyjne skrzyni i nic nie pomogło.

Vindevil 
Syn motopompy!

Wysłany: 2013-03-10, 12:45   

Fault shifting - czyli błąd wybieraka- dobrze ustawione cięgno od wybieraka?

Arti89 

Wysłany: 2013-03-10, 21:05   

no nie wiem czy jest dobrze ustawione a jak to sprawdzić tam jest śrubka z regulacją ale nie wiem jak to wyregulować

Vindevil 
Syn motopompy!

Wysłany: 2013-03-11, 08:04   

Piszę , bo sam zakładałem skrzynie i przegub na wodziku był zatarty i nie dało się wyczuć czy są biegi dobrze ustawione czy nie. N wybieraku miałem D, 1 ,2 czy 3 a na skrzyni był pośrednio , choć 4 na wybieraku była troszkę przesunięta. Tym bardziej że sugestia z diagnozy jest taka. Ja znalazłem w sieci jak regulować , ale to inna skrzynia.
Myślę , że jak spróbujesz pokręcić to nic się stanie a może pomoże.
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2013-03-11, 08:05, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu