same padaki wymieniacie, wiem ze bedzie ciezko, ale znajdz 328i kombi zapodaj sekwencje i olej bociana!
kupisz bociana i szlak Cie trafi po kilku km! i bedziesz swapowal i kombinowal.
b28 jest naprawde oszczedne jak sie nie kreci go duzo!
same padaki wymieniacie, wiem ze bedzie ciezko, ale znajdz 328i kombi zapodaj sekwencje i olej bociana!
kupisz bociana i szlak Cie trafi po kilku km! i bedziesz swapowal i kombinowal.
jest pewien problem,znajdz takie co by sie trzymalo kupy i niekosztowalo 15k
_________________ TŁUMIKI SPORTOWE NOWE I UZYWANE PW
czytaliście Panowie o budżecie Smasha? 5-6 klocków. Jeśli ktoś ma takie ładne, zdrowe 328iT na sekwencji za 5- 6 000 pln poproszę o namiary i sam chętnie kupię
Wiesz na wyspach jest inna wilgotność i tam auta mniej pala Poważnie to ja bym Ci polecił szukać jak najzdrowszej budy a motorem martwic się później. Kupisz 4 cylindry to zrobisz swapa na m44 tanim kosztem (dyfer półosie skrzynia sprzęgło wszystko zostaje) Obecnie latam e30 z m44 i jazda po wawie na krótkich odcinkach 9-10.4 benzynki. Moja poprzednia e36 z m42 gaz sekwencja maksymalnie 11l. Ale podkreślam latam na krótkich dystansach. Trasa to inna bajka 6-7 litrów maks.
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
humor ci się wyostrzył na tych wyspach
czy ja wiem, kilka m52b28 w zyciu mialem i nie jest zle idzie psokojnie zejsc ponizej 8l w trasie miasto to inny wymiar
terazniejsze e39 528iaT miescie sie w sredniej 12 litrow przy tych cholernych londynskich korkach i zapchanych pseudo autostradach ( 80% miasto - 20% autostr)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2013-02-20, 02:54
Ok, aż tak tragicznie nie popłynęliście
Filozofię mam jak wspomniał Gepard, szukam ładnej budy z szyberdachem i ASC (railingi można dołożyć bez większych problemów). Rzadko taka konfiguracja występuje w 318i ale się zdarza. Prędzej 320i. Lakier i drobne obcierki nie są istotne. Egzemplarz ma być zadbany. Fajnie jak będzie wewnątrz Mpakiet. Powoli do celu.
Zdaje sobie sprawę z ogólnej irytacji jazdy 4cylindrówką w beemce, tym bardziej, że M50 ma nieporównywalnie lepszą kulturę pracy. Jednak auto ma być możliwie najekonomiczniejsze pod względem spalania. Z czasem i tak wyląduje tam coś mocniejszego. Istotne jest też aby póki co zmieścić się w progu OC<2000cm3. No i kwestia tej instalacji LPG, żeby to się dało potem rozwinąć bez konieczności wymiany 70% osprzętu ale na to jest osobny temat.
Póki co zbieram dane. Nigdzie mi się nie spieszy. Pzdr
Witam. Mam jedną uwagę: jesienią szukałem kombi z m43 i gazem, niestety kombi z lpg za 5 tysięcy to były złomy dymiące na niebiesko, zgnite blacharsko. Stanęło na sprowadzonym od Niemca 316 i dołożeniu lpg - koszta całości to ok 12000 z wyprowadzeniem kwiatków zatuszowanych przez handlarza. Spalanie lpg 400 km za 115 zł - 43 litry. Pozdrawiam
*ja szukałem wersji climatronik/ grzane siedzenia - 2 najważniejsze elementy do dupowozu (wg mnie)
* ja szukał bym od razu z docelowym silnikiem - wyjdzie taniej
Ostatnio zmieniony przez cinek80 2013-02-21, 08:46, w całości zmieniany 1 raz
Smash - znam namiar na e36 318i M40, ale PIĘKNE, jak NOWE, oglądałem, macałem. Bordowy sedan, buda nie tknięta, lakier oryginalny. Przebieg bodajże 90 000km (!) Cena 8 000 pln. Jak jesteś zainteresowany PW.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2013-02-22, 22:26
Cinek dokładnie znalezienie pożądanego wyposażenia w najuboższej silnikowo wersji trochę wyczyn ... potem problemy z adaptacją LPG do czegoś "większego" ... cały czas myślę nad 320i ... jeszcze różnica w OC/AC...
Łukasz na razie zbieram dane, zakup poczeka... pzdr
myślę Smash, że musisz dopasować wymagania do budżetu i spuścić z tonu. Przy tej kasie liczy się najbardziej, czy auto jest zdrowe, nie puszcza bąków w kolorach tęczy, nie ma w sobie 3 przystanków i nie było wałkiem malowane. A to, czy ma kiere Mtech, sporty, czy relingi..... Hmmmm.... To już - przynajmniej moim zdaniem - mało ważne.
A moze ty chcesz mojego sedana 323 z lpg z pomyslow na szybko??
Samochód będzie kupowany w okolicach 2014 z tego co zrozumiałem. Na razie Smash robi rekonesans, zbiera dane, jeździ po kraju i świecie, pyta użytkowników na innych kontynentach, jak się auto sprawdza w tropikach, na pustyni, ile spala z 14 pasażerami (republika Kongo), ile przewiezie ryżu (Chiny), jak awaryjność LPG (Holandia), jak się jeździ z kierownicą po złej stronie (Anglia), czy można zamontować fotele od Forda T (USA), czy klima jest wydajna (Grenlandia), czy można wsadzić silnik od kosiarki (Kuba), czy..... Wszystko na spokojnie.
Do zakupu auta trzeba podejść z rozsądkiem, pośpiech jest złym doradcą. Szczególnie jak chodzi o takiego rodzynka.
I ja to rozumiem. Zawsze zanim kupię auto za kilka tysi to średnio 3-4 lata spędzam na zbieraniu info. Potem to się zwraca z nawiązką.
A moze ty chcesz mojego sedana 323 z lpg z pomyslow na szybko??
Samochód będzie kupowany w okolicach 2014 z tego co zrozumiałem. Na razie Smash robi rekonesans, zbiera dane, jeździ po kraju i świecie, pyta użytkowników na innych kontynentach, jak się auto sprawdza w tropikach, na pustyni, ile spala z 14 pasażerami (republika Kongo), ile przewiezie ryżu (Chiny), jak awaryjność LPG (Holandia), jak się jeździ z kierownicą po złej stronie (Anglia), czy można zamontować fotele od Forda T (USA), czy klima jest wydajna (Grenlandia), czy można wsadzić silnik od kosiarki (Kuba), czy..... Wszystko na spokojnie.
Do zakupu auta trzeba podejść z rozsądkiem, pośpiech jest złym doradcą. Szczególnie jak chodzi o takiego rodzynka.
I ja to rozumiem. Zawsze zanim kupię auto za kilka tysi to średnio 3-4 lata spędzam na zbieraniu info. Potem to się zwraca z nawiązką.
Ha ha dobre parę lat temu mój kumpel chciał kupić e36 szukał dwa lata i kupił e46 po lifcie. W tym szaleństwie jest metoda odkładasz kasę a auta tanieją
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639