w końcu obszyłem sobie kierę
w warszawie Auto Kółko na ul Wolskiej we wtorki odbiera kierę i wiozą do Radomia a w czwartek odbiór. cena 180 zł, nić 3 kolorowa, 150 czarną.
ładnie błyszczy po polerce
_________________ było e21 323i,e36 318i,e36 325ci,e46 330i,e90 320i, e46 330ci
jest e46 330ci & e91 318i
tak mnie coś nosi żeby zmienić auto mimo że z tej jestem zadowolony, gdzieś tam w środku chciałbym jednak m54 b30. Swapowanie trochę by mnie kosztowało więc lepiej chyba po prostu taką kupić.
wystawiłem swoją na alledrogo, cena raczej zaporowa by nie sprzedać
http://otomoto.pl/bmw-320-touring-C30264249.html
Jak myślicie za ile realne jest ją sprzedać?
Kurcze czy ja wiem a kombi nie powinno być ekonomiczne...
Jak masz kombi masz dzieci = jeździsz delikatnie.
Chcesz poszaleć kupujesz dłubiesz wozisz na tor i wtedy jest pałowanie...
Pomyśl... wsiada kolo do e46 kombi katuje jeździ bo silnior duży. Oczywiście jedzie w mieście i co przejeżdża na czerwonym, a potem ...
... sam Sobie dopisz.
Wariowanie ok. ale proponuje na torze, bądź na zamkniętej drodze.
Czy katować auto rodzinne? Nie.
Czy jest sens posiadania mocnego kombi do podróżowania i jeżdżenia po mieście? NIE
(Duże spalanie, drogie części, no i zawsze coś podkusi - a po co ma fota przyjść)
To na oko, wygląda mega fajnie. Kasę którą chcesz przeznaczyć na różnicę przeznaczyłbym na drugie auto e30 może e36 i wtedy ogień ogień łytytytytyt
Darco, nie rozumiem Twojego toku rozumowania - czy duży, mocny silnik=pałowanie? Nie. Duży, mocny silnik=wrażenia z przyspieszania, komfort psychiczny przy wyprzedzaniu. No i radość z jazdy. Również takiej zwykłej jazdy
TONY H., szukaj 330
zainteresowanie i tak zerowe więc pewnie autko zostanie......
już mnie ktoś zrugał z anonimowym smsie że napisałem 1 właściciel a na innym forum każą mi w ogłoszeniu napisać że ma przebieg 400.000.
handlarz z Radomia cofnął licznik i ma 189 obecnie, mam klientowi mówić że ma 400?
ręce opadają
albo piszą że jak malowany zderzak, klapa i błotnik to już nie oryginał tylko paździeż......
przecież ja nikomu nie bronię kupić za 40.000 gdzie w ogłoszeniu ma że 1 właściciel krajowy, dmuchany i chuchany.........
najlepiej jakby była za 15 koła w oryginalnym malowaniu i przebieg 70.000
co za naród mantyków.......
(ostatnio jak sprzedawałem skodę i już mnie wnerwiła jedna baba że za duży przebieg 260.000 to jej powiedziałem że jeździłem tylko raz w tygodniu do kościoła ale do Watykanu, obraziła się i poszła)
sprzedać samochód w dzisiejszych czasach to ciężka sprawa.......
e36 miałem 6 lat, trochę żałuję że ją pogoniłem ale blacha już była marna......
Ale Tony nie ma 330 ma 320 chce kupić takowe, a niestety idealnych 330 jest bardzo mało, bez dzwona, bez wymiany silnika, bez remontów na sztukę itd. itd...
Jak masz kombi jeździsz przepisowo, po co Ci moc do wyprzedzania z dziećmi.???
Jedziesz jak debil (wolno) dlaczego, dlatego żeby bełcików nie zbierać ...
Jeżeli chcesz powariować po co Ci kombi... przecież przyspieszenie do setki w kombi się nie liczy, ważne aby było kombi z klimą i komfortowym zawieszeniem.
Moje rozumowanie jak najbardziej ok dla rodziców
Radość z przyspieszenia gdzie od świateł do świateł - hehe no tak super radość.
Nie jest lepiej się rozkoszować jazdą - miekką wygodną beemką czy taką z ryczącym silnikiem pod machą od dużej pojemności mega dużej ilości koni i co chwile na stacje
Ci którzy mnie znają wiedzą że jeszcze parę lat nie akceptowałem silników poniżej 3litrów a tym bardziej 4cyl
Teraz wiem, że auto do jazdy z dziećmi kombi im mniejszy silnik tym lepiej, bo nie korci.
A do wariowania im więcej tym lepiej Jak kogoś nie stać zawsze pozostaje PS3
Niestety nie ma auta do wszystkiego.
[ Dodano: 2013-08-16, 17:47 ] Ja bym dał i 100 jakbym miał i chciał auto od znajomego przynajmniej bym wiedział co w nim siedzi
Kupiłem 3miesiące temu za przysłowiową złotówkę (czyt 1500PLN) audi kombi z klimą i z gazem.... jak na razie włożyłem 2ke i jeżdżę ...
Generalnie proponuje tablica gumtree i do znajomych eski Ja tak sprzedałem ostatnio dwa autka Swoje prywatne ...
Jedno w tydzień (>20Kpln) drugie poszło w jeden dzień (>15Kpln) ...
Jak niechcesz SWAPa to szukaj 330i, chociaż jak masz budze dzwon, to ja bym zeswapował
Darco, siema kope lat
Co do Twojego tłumaczenia to go nie pojmuję, mocny silnik nie oznacza jazdy na wariata, tylko tak jak maaad napisał komfort podrózowania, jedziesz z rodziną na wczasy zapakowany i chcesz wyprzedzić śmierdzącego tira, to nawet nie redukujesz tylko gaz i jedziesz
O to chodzi, a z doświadczenia wiem że 320i WCALE NIE jest ekonomiczne, więc się nie pyli
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
wyprzedasz tira który jedzie przepisowo tak Bo przecież chłopcy zawsze mają kaganiec.
Natomiast obowiązuje Nas 90-50 (no auto strada 140 expresówka 120, ale tam są dwa pasy).
Więc nie rozumiem ...
Wyprzedasz naginając przepisy - NIE.
Więc po co ci większy motor, większe OC koszty, spalanie etc.
Co do SWAPA - takie auto już nie będzie oryginalne. Realnie spadnie wartość auta.
Bo kto kupi 320 e46 z silnikiem 3.0i hehe...
Swap to można Sobie zrobić w niskobudżetowym blaszaku ala e30 - wymieniasz motor wkładasz 20-30kpln a potem jest wart 5k wg rocznika, na takie cuda wianki już teraz nie znajdziesz amatora.
TONY podjedź sobie do VT PRestige do kondzia albo do innego speca z fabrycznym kompem wystrój sprzęt, zhamuj i wyjdzie Ci taniej niż sprzedaż tego cacka które masz.
Kupno pseudo igły 330i + pakiet startowy.
Swapowcy - zrobią Ci wszystko na izolacje i tyrtytkę --- wiadomo POLSKA.
Sorki musiałem dopisać, rady --- pseudo specjalistów, dla człowieka który już jest poważnym obywatelem na takim poziomie, są nie na miejscu.
Przecież to chyba nie jest żart tylko poważny klub tak
Albo był...
Coś w stylu TONY zmieniaj silnik podjedź do mnie jest denne...
Chłop ma rodzinę, wydatki, fajne auto, coś go tam swędzi żeby zmienić.
Zamiast doradzić - chłopie masz fajne auto daj spokój to wyskakują tacy, podjudzając.
Ehh... szkoda gadać.
[ Dodano: 2013-08-16, 19:48 ] Luki Lukas --- nie zestarzałem się tylko jestem poważny...
Nie pale w jedno popołudnie 20kompletów opon, nie wale w bande przy 120km/h bo łuk nie wyszedł ... (moje historie )
tylko twardo stąpam po ziemi
--- swapy to Sobie naprawdę można zrobić ale w e30 może w e36 ... ale w takim cudzie jak ma TONY. . . ostatnio oglądałem pare e46 Touring i same szroty ...
Zachowajmy odrobinę powagi
Co do Swapów owszem są ale nie w Polsce i w nie takich tanich autach...
Przy kolejnym Twoim "swapie" powiem sprawdzam
Ostatnio zmieniony przez Darco 2013-08-16, 19:52, w całości zmieniany 2 razy
czy taką z ryczącym silnikiem pod machą od dużej pojemności mega dużej ilości koni i co chwile na stacje
Ryczące to jest dychawiczne 2.0 czy 2.2, przy wyprzedzaniu. I wtedy spala tyle samo benzyny, co 3.0
Darco napisał/a:
Nie jest lepiej się rozkoszować jazdą - miekką wygodną beemką czy taką z ryczącym silnikiem pod machą od dużej pojemności mega dużej ilości koni i co chwile na stacje
W Beemkach priorytet tkwi gdzie indziej. Miękkie i wygodne to są Mercedesy (które również dają radość z jazdy, tylko inaczej pojmowaną).
Zakładam też, że Tony nie jeździ non stop z dziećmi
Darco napisał/a:
wyprzedasz tira który jedzie przepisowo tak
Albo zawalidrogę, który jedzie 70 km/h na dozwolonej 90 - wcale nie jest to odosobniony przypadek, bo z takimi spotykam się dość często.
Darco napisał/a:
Sorki musiałem dopisać, rady --- pseudo specjalistów, dla człowieka który już jest poważnym obywatelem na takim poziomie, są nie na miejscu.
Poważny obywatel ma swój rozum i skoro twierdzi, że mu mocy mało, to znaczy, że... Że mu mocy mało i raczej wie, co mówi
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2013-08-17, 01:30, w całości zmieniany 6 razy
Bo lepsze od BMW jest tylko BMW z większym silnikiem
Tony ładnie ją wypucowałeś,normalnie nawet mi się podoba
Skoro szukasz czegoś z większym silnikiem to może zamienisz się na moją 8 Też jest w m-pakiecie
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Jeśli chodzi o wasze spory odnośnie silnika to każdy kupuję wg swoich upodobań
Ja np choruje na e46 w automacie... Wszyscy odradzają, bo spalanie, bo mułek, bo awaryjność... Po tyg. jazdy ciężarówką w manualu pragne wbić się wygodnie w bmw z automacikiem i komfortowo, spokojnie dojechać do domu
Jeśli uparłeś się na 3.0 szukaj, bo wciąż będziesz miał niedosyt tak jak ja
Pozdro!
[ Dodano: 2013-08-25, 13:11 ]
Ps Chociaż jak wszyscy wiemy w polsce e46 to same "igły"
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
niestety nie nadaję się na handlarza, dzwoniło kilka osób z zamiarem przyjazdu i obejrzenia auta ale jak im powiedziałem ile ma przejechane zrezygnowali....
no cóż autko zostanie u mnie i będę musiał pomyśleć nad swapem.
najlepiej by było chyba przytargać angola i mieć wszystko do przekładki niż się bawić w poszczególne części. na allegro widzę że 3.0 w angolu można kupić od 7500zł. więc pewnie na miejscu bym kupił taniej fajnie byłoby mieć tam z kimś kontakt żeby znalazł mi taką sztukę i wtedy po nią pojechać. jakiś zardzewialec z dobrym silnikiem
tylko znajdź taką osobę
Darco, ja uważam, że auto dobrze jak ma mimo wszystko trochę mocy. Choć jeżdżę bardzo spokojnie. Moc się czasem przydaje, nawet jak jeździsz zgodnie z przepisami. Teraz mam e39 523i i jest optymalnie.