Tymon - tak , felgi oryginalnie sa w rozmiarze 4x 100
jaarek_V8 - auta raczej nie planuje sie pozbywac wiec pewnie bedzie sie cos dzialo, narazie sa inne priorytety ale mysle ze i na ponowne skupienie uwagi na E30 przyjdzie czas - wnetrze na nowo obszyc i pewnie trzeba bedzie sie postarac o mocniejszy silnik ale to troche odlegly plan...
Sorry Miro za tempo odpowiedzi.
Auto nadal jest w moich rękach. Nic konkretnego się nie zmieniło ponieważ były ważniejsze tematy w moim życiu.
Dołożyłem spojler mtechnic'a na klape aby był komplet a na tył założyłem sprężyny z regulacją co pozwoliło mi zejść około 1,5 - 2 cm w dół - od razu lepiej to wygląda
Na sezon 2014 będę starał się znów powrócić do włożenia kilku pln w auto m.in. obszyć wnętrze bo siedzisko kierowcy popękało na dobre ale po 25 latach miało prawo (widać na 5 fotce).
Auto ma oryginalny lakier ale w końcu trzeba będzie pomalować bo nie mogę patrzeć na np. wgniecenie na prawym tylnim błotniku czy 2 bąbelki rdzy na szyberdachu
aktualne foty
e30 tak spędza czas w każdy dzień kiedy nie jeżdżę
aha, zmieniłem również dyfer z 3,46 na 2,79 od diesla, tak się zbiera:
nadmieniam, że auta nie używam do driftu, interesuje mnie raczej sprint do 160km/h (to jest max na 3 biegu. Choć do 210km/h też ciągnie całkiem przyzwoicie (na 4rce), ostatnio jakiś koleś w Audi Q7 4,2tdi nie dał mi się wyprzedzić i dał po garach to do 210km/h siedziałem mu na zderzaku ku mojemu zdziwieniu okazało się, że to Q7 ma aż 326 KM... ale również inna wagę lubie takie spotkania z nowoczesnymi autami, których właściciele później są lekko zdziwieni. Innym razem jak jeszcze miałem most 3,46 to Q7 3,0 tdi nie mogło mnie dojść.