Wysłany: 2013-09-02, 19:02 szaleje klimatyzacja i ogrzewanie
Witam mam BMW E36 1.8i 1993 r ostatnio załącza mi się sama klimatyzacja ogrzewanie tylnej szyby i obieg wewnętrzny wszystkie trzy diody w przyciskach świecą ,sprawdzałem kompresor klimy pracuje a na dodatek włącza się ogrzewanie i nie można go wyłączyć ,wymieniłem panel sterowania ale miałem spokój jakieś dwa tygodnie i efekt jest ten sam dodatkowo gdy ustawię nawiewy na siebie coś tylko świszczy ale z nawiewów niema nadmuchu i wieje tylko wtedy gdy przekręcę na szybę lub na nogi a najgorsze jest to że co wieczór muszę odpinać akumulator bo mi go do rana wyładuje ,byłem na komputerze mechanik stwierdził że w rejestrze błędów jest informacja o załączaniu zasilania na kompresor klimy nawet bez włączonego kluczyka ,więc jeśli ktoś miał takie przeboje to bardzo proszę o radę nawet na meila pozdrawiam .....sztygar4011@wp.pl
A powiedz nam kolego czy masz jakąś obcą/dodatkową/pasożytniczą instalację?
Bo wygląda na to że masz jakieś zwarcie w instalacji wentylacyjnej.
Czy jak wymieniłeś panel na nowy to nadmuch na kabinę działał poprawnie czy również działał tylko na nogi i szybę?
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
A powiedz nam kolego czy masz jakąś obcą/dodatkową/pasożytniczą instalację?
Bo wygląda na to że masz jakieś zwarcie w instalacji wentylacyjnej.
Czy jak wymieniłeś panel na nowy to nadmuch na kabinę działał poprawnie czy również działał tylko na nogi i szybę?
Witam po wymianie panelu wszystko było OK tak samo po odłączeniu akumulatora wczoraj wieczorem dzisiaj rano wszystko działa jak trzeba ,a z tym zwarciem to się zastanawiam bo przez te kilka dni gdy działał jak trzeba to nie padało a w niedzielę lało u mnie tak solidnie i czy przypadkiem gdzieś się nie dostaje woda chociaż to stary rocznik ale kupiłem go z Włoch i korozja mu praktycznie jeszcze nie szkodzi pozdrawiam sztygar4011.
Z tą wodą to całkiem prawdopodobne. Sprawdź czy rynienki na przedniej szybie masz niepopękane i czy otwory odprowadzające wodę z podszybia są drożne.
Do tego sprawdź (chodź to mało prawdopodobne) czy skoro auto jest z Włoch to ktoś nie wpadł na pomysł żeby sobie klimę zrobić na sztywno.
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Klima na pewno nie jest spięta na sztywno bo 6 lat wszystko śmigało bezbłędnie a rynienki sprawdzę jutro bo dzisiaj nie mam czasu dzięki za podpowiedź ,temat nadal zostawiam otwarty może ktoś coś dopisze pozdrawiam
[ Dodano: 2013-09-03, 21:41 ]
Witam dzisiaj jeździłem cały dzień i po odłączeniu akumulatora wczoraj w nocy dzisiaj wszystko śmigało bezbłędnie.
[ Dodano: 2013-09-04, 21:46 ]
Witam dzisiaj znów miałem przeboje załączyło się wszystko czyli klima ogrzewanie tylnej szyby obieg wewnętrzny plus ogrzewanie , a dzisiaj było ciepło, powoli mam już dosyć.