BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
m54 2,5 zimny się dławi strzela w dolot kolektor ssący
Autor Wiadomość
arbuz229 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2013-10-17, 08:44   m54 2,5 zimny się dławi strzela w dolot kolektor ssący

Witam Mam problem z strzelaniem w kolektor ssący m54 na pb na lpg też ale troszeczkę mniej podczas zmiany biegów poszarpywuje zwłaszcza przy niskich obrotach lub przy ruszaniu robi kangurki dodatkowym dziwnym objawem jest disa która nie działa zmieniałem już na 3 inne sprawne i żadna nie działą co może być przyczyną żę to ustrojstwo nie działą?
Do tej pory zmieniłem w aucie:
świece ngk
cewki na podmiane z m52
czujnik położenia wałka wydechowego
przepływke
szukałem nieszczelności
podciśnienie w kolektorze ssącym na wolnych około 0,7 bar

zastanawiałem się czy może czujnik temperatury silnika i zalewa go bo czuć nie przepalone paliwko z wydechu. Auto pali około 2-3 litry więcej. Strzały występują gdy auto jest całkowicie ziny do momentu złapania pełnej tepmeratur czasami wyjścia za niebieskie pole.
Sprawdzałęm jak zachowuje się przepustnica na wolnych jest całkowicie zamknięta ale jak daje delikatnie gaz do 4,5 tyś to przepustnica się nie otwiera a wszystko idzie silniczkiem krokowym. Silniczek krokowy nie powinien się zamknąć powyżej wolnych obrotów
Po podpięciu pod inpe pokazuje wypadanie zapłonu na różnych cylindrach i czasami 227 i żadziej 228 coś o różnicach w składzie spalin

Rozpisałęm się strasznie proszę o wyrozumiałość jestm nowy na forum ;)

Rat84 

Wysłany: 2013-10-19, 00:16   

Na moje oko padnieta masz sonde lambda. Identyczne objawy mialem w kumpla e30 z silnikiem m50b25. Po wymianie sondy nie to auto. W moim przypadku program ktory sie laczyl z kompem tego silnika byl Auto com.

Jest
e34 525 24v Touring

arbuz229 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2013-10-20, 17:14   

Właśnie byłem u diagnosty i powiedział że sonda lambda na banku 2 przy kolektorze wydechowym ponoć nie pracuje w pełnym zakresie pracuje od 02 do 05 a powinna ponoć 01-09 w twoim przypadku walił ci w dolot?

Rat84 

Wysłany: 2013-10-21, 18:42   

Tak lubiala nie tyle sprzelic co wygladalo to jak by sie silnikowi "bekało". Zmienilem lambde i nie to auto silnik odzyl i pracowal jak na 2.5 24v przystalo.

Jest
e34 525 24v Touring

Odpowiedz do tematu