Wysłany: 2013-10-18, 17:04 [ 60%] [E30]Pablo... 318is Coupe
Witam wszystkich.
Troszkę o aucie, jest to moja druga e30 ( pierwsza była ta http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=34072) kupiłem ją za oszałamiająca kwotę 600zł, tak na prawdę goła karoserie i papiery, celem kompletnej odbudowy. Pierwotnie silnik miał być m50b25, który notabene leżał już w garażu, ale zapadła decyzja o zamianie na M42b18 + całe wnętrze i jeszcze inne części.
Jak widać do zrobienia było dużo i nadal jest.
Lakiernictwo jak i blacharka zrobiona tzw. "własnym sumptem" + pomoc znajomych wiadomo chodzi o $$$, a poza tym będzie satysfakcja że robione własnymi rękami.
W tzw. między czasie powoli kompletuję już graty felgi Dare RS 8/9 , zrobiłem lampy ala Black Hella, sklejane na nowych szkłach, powymieniane wszystkie uszczelki w silniku, wymienione całe zawieszenie z przodu, tył czeka aż skończę temat blacharko-lakierniczy. Długo sie zastanawiałem nad tematem błotników, aż w końcu stwierdziłem że idę w laminaty i już wiem że był to dobry wybór
To chyba tak w skrócie...
W niedziele mam nadzieję że uda mi się zamknąć temat lakierniczy. Wiec wtedy pozostanie dalsza konserwacja jak i powolne składanie