ani jedno ani drugie !! kiedyś musiałem na gwałt kupić a mieli tylko sentecha po założeniu ledwo z garażu wyjechałem, zrobiłem mix z dobrymi moimi i jakoś poszło. Do lpg absolutnie się nie nadaje (strzały) (janmor , sentech i maxgir to padaka i wyrzucanie pieniędzy w błoto)
Z tanich kabli które mogę polecić to Champion a coś lepszego to Beru
Pozdrawiam!
_________________ Zielona E36 316i (był M40B16, 2xM40B18 JEST M42B18 )
Champion : http://allegro.pl/champio...3730186239.html
Beru mogą być 3x droższe - ale to już jak oryginał
Ngk też dobre ale nie znam ceny
Boscha nie polecam bo jak trafisz na ori to git a jak tajwan albo wietnam to lipa a tego nie wiadomo
Warto żebyś wymienił od razu świece bo to nie duży wydatek a zaoszczędzisz BO jeśli masz już wypalone kable to mogły wypalić świece , jeśli je wypaliło (na ceramice) to wypali kable i będziesz się kręcił w kółko.
Świece polecam NGK V-line BKR6EK nr 20. -to już dobrana do Twojego silnika cena w sklepie to ok 12,50 -13 za sztukę.
robię w LPG więc możesz mi zaufać
zestaw kable champion świece ngk sam używałem kable 3lata przejeździły (i dalej by jeździły ale silnik zmieniłem) a świece zmieniałem co 20tyś (w moim przypadku 1 w roku) ale to często , myślę że dużo więcej by robiły, ale to żaden wydatek za to stawiam na niezawodność
a i jeszcze jak będziesz miał to rozebrane to przeczyść kopułkę i palec z nagaru , tak żeby piny w kopułce ładnie mosiądzem świeciły (nie wygładzaj nie wyrównuj, tylko oczyść) np papierem ściernym
ok tak zrobie na razie bo i tak juz jestem na kupnie nowej, mam jeszcze jeden problem tylko z innej bajki potrzebuje program aby podpiąc moją bunie do komputera i nie wiem skad moge go za darmo pobrac