Wysłany: 2013-12-21, 09:20 [e30] check panel montaż kilka pytań
Dokładam sobie check panel do mojej bmw e30 1.8 m40 troszkę mi to zjeżyło nie myślałem ze tyle ale polowe kabelków mam już ogarniętych w checku i w kącku po podłączeniu się zapalił czyli idę w dobrym kierunku i teraz parę wtyczek kabelków jak by ktoś mógł pomóc gdzie idą brązowo czerwony do czarnej wtyczki i tak samo niebiesko fioletowy do czarnej wtyczki obok skrzynki bezpieczników gdzie to podłączyć i dwie takie czarne wtyczki ( mogą być też białe) identyczne które idą gdzieś między tylną kanapą a klapą nie wiem dokładnie gdzie bo w mojej oryginalnej instalacji nic takiego nie ma i do czego to podłączyć jak w ogóle jest potrzebne
Niestety nic nie mogłem znaleźć A co w sprawie chłodnicy doradzono mi chłodnice od e36 2 litrów ,a też myślałem zęby się pobawić z tą od 2 litrów od e30 powinna tez chyba pasować wie ktoś coś na ten temat
[ Dodano: 2014-01-04, 20:15 ]
Troszkę mi to zajmuje ale działam dalej dzisiaj zamontowałem zbiorniczek wyrównawczy (zostaje jeszcze wymienić chłodnice i zbiorniczek spryskiwaczy ),kontrolka check działa w liczniku tak jak powinno to być ogólnie powinienem sobie ze wszystkim poradzić .Oczywiście czujnika oleju nie podłączę i dlatego zastanawiam się co zrobić zęby kontrolka od oleju zgasła jak to obejść ma ktoś jakiś pomysł
[URL][/URL]
[URL][/URL]
[ Dodano: 2014-01-11, 17:26 ]
No i nie mogę poradzić sobie z ty czujnikiem oleju nie mogę go obejść zęby przestał świecić i jeszcze jedno cały czas pali mi się kontrolka od wstecznego posprawdzałem już wszystko żarówki, styki,kable czujnik stopu ale nic to nie daje a stop działa prawidłowo miał ktoś podobny problem
[ Dodano: 2014-02-09, 17:50 ]
No i wszystko prawie ogarnięte mam oprócz czujnika oleju ale to na zabawę w wolnej chwili po krótce roboty było od groma ,samochód cały wybebeszony była kupa kabelków do podłączenia do wymiany chłodnica obudowa ,zbiorniczek spryskiwaczy i do zamontowania zbiorniczek wyrównawczy i w końcu działa czyli się da sporym nakładem pracy i nerwów pozdrawiam
[URL][/URL]
[URL][/URL]
[URL][/URL]
[ Dodano: 2014-02-23, 14:08 ]
Ma ktoś jakiś pomysł z tym czujnikiem oleju bo za każdym razem gdy odpalam samochód pali mi się checz na liczniku i trzeba to kasować jest to troszkę uciążliwe z czasem fajnie by było to zgasić w kacu pozdro