BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przyczyny bardzo dużego spalania e30 320
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-04-15, 20:13   Przyczyny bardzo dużego spalania e30 320

Witam moje e30 pali jakieś 20l na 50km !! Przy obecnej cenie benzyny chyba będe musiał przesiąść się na autobus. Wiem,że się nie dogrzewa ale to chyba nie jedyna przyczyna? Samochód jest słabiutki na niskich obrotach dopiero od 4 tys obr/min dostaje kopa jak by się turbo włączyło. Tak sobie pomyślałem,że może jest zalewany i dlatego dopiero na wysokich obrotach zaczyna jechać. pomóżcie mi bo jestem załamany.

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-04-15, 20:59   

Miałem kiedyś coś podobnego nie dokładnie takie samo ale poniekąd !! ! I to była SONDA LAMBDA także sprawdz , no i komputer , powodzenia .

--==maly==-- 

Wysany: 2005-04-15, 21:12   

Ok dzięki za odpowiedź sonde wiem jak sprawdzic a jak sprawdzic komputer?? I co mu może być?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-15, 21:47   

a jak sprawdzić poprawnośc działania sondy - czy poz rozpoznaniem objawów jest jakiś sposób - np. zmierzenie lub cos w tym rodzaju?

--==maly==-- 

Wysany: 2005-04-15, 21:49   

Na forum o tym było trzeba zmierzyć napięcie ale zrobią Ci to w warsztacie mają do tego sprzęt.

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-04-15, 23:44   

w jakim warsztacie? jaki osprzęt... bierzesz miernik i mierzysz... na forum bylo które kabelki mierzyć i co ma się pokazać... mi się nie chce o tym pisać kolejny raz

a jak sprawdzić komputer? założyć inny i sprawdzić. możesz mieć uszkodzony wtryskiwacz któryś i się nie zamyka.... i wtedy by ci trochę nierówno silnik pracował, wykręć też świece i po nich sprawdź co się dzieje z danym cylindrem.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-16, 00:51   

może i było, ale po wpisaniu lambda pokazuje mi sie 55 wyników - więc jeśli ktoś nie chce odpowiadać... to po kiego odpowiada :wink:

oko mały i loko - sobie poszukam - sorry za wkrętke w temat, ale jak ktos będzie szukał i zajrzy do tematu, to zobaczy.... ze już było... i pójdzie zapytac na inne forum - jak ja teraz, bo tu nie można sie nieczego dowiedzieć, bez zrobiebnia doktoratu nt. sondy lambda

loko

Wysany: 2005-04-16, 08:58   

wiesz co pioter? nie rozbrajaj mnie, bo jak się chcesz czegoś dowiedzieć to wykaż się deczkiem chęci.... bo jak na razie to zniechęcasz kogokolwiek do napisania czegokolwiek... pamiętaj że to tobie zależy na info, ja juz o tym pisałem i nie chce mi się drugi raz pisać bo ktoś jest wielce Jaśnie Panem Leniwym...

szukałeś? to chyba słabo.. wystarczy wpisać dwa słowa w wyszukiwarkę : sonda lambda i zaznaczyć szukanie wszystkich wyrazów i temat o który ci chodzi jest czwarty od góry.... a poza tym nawet te 55 wątków to chyba nie trak dużo? nie masz czasu na szukanie? to kto inny ma tracić czas bo tobie się nie chce?

http://slave.e-edukacja.p...ht=sonda+lambda :evil: :evil: :evil:

--==maly==-- 

Wysany: 2005-04-16, 16:08   

A może być tak przez słabe świece?? Szczerze mówiąc nie zaglądałem do nich nawet i nie wiem kiedy były wymienione. Silnik pracuje równo raz miałem tak,że wolne obroty były niskie i gasł po wysprzęgleniu podczas jazdy ale objaw ustąpił po zatankowaniu bo było mało wachy i odpięciu i podpięciu klemy. Kurcze zrujnuje mnie to maleństwo :(

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-16, 22:51   

spoko loko - miałem wczoraj wyrwany ząb - masz rację:D... ale dzięki za info

loko

Wysany: 2005-04-17, 18:47   

hehe i pozamiatane...

mały, pewnie że należy sprawdzić świece... no i sprawdź tą sondę.. :/

--==maly==-- 

Wysany: 2005-04-17, 19:41   

Oki w tygodniu wszystko dokładnie obejrze dzieki za pomoc.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: