Wysłany: 2014-01-18, 17:30 [e30] Nie prawidłowe działanie licznika
Witam mam mały problem z licznikiem wskaźnik temperatury po odpaleniu wskakuje na maxa i cały czas pala się 2 kontrolki świateł ,dodam ze rozebrałem licznik i sprawdziłem baterie obie maja po 3v czyli chyba są dobre i teraz nie wiem czy to wina licznika czy może czujnik temperatury albo termostat jak to sprawdzić
Jeśli chodzi o wskaźnik temperatury znając życie albo czujnik padł, albo gdzieś się przewód od niego zwiera z masą. Jak nie znajdziesz przebicia do masy, wymień czujnik. Kosztuje koło 20 zł więc niewielki wydatek. Oczywiście ten na jedną wsuwkę. Jeśli chodzi o kontrolki świateł, nie spotkałem się jeszcze.
_________________ E30 320i samodzielnie składana - satysfakcja z jazdy gwarantowana
Wysłany: 2014-01-23, 02:06
Hmm ze wskaźnikiem to faktycznie może być wina czujnika ale czytając Twój temat ze zwarciem to przeleć wiązkę, miałem kiedyś podobną sytuację tyle że z włącznikiem świateł zakopciło się pod nogami i obrało parę cienkich mas i prądów i miałem choineczkę na święta jak trza
No i pisze co i jak było z tymi kontrolkami to ścieżka na płytce była przerwana a wskaźnik od temperatury po prostu się popsuł licznik swoje już na kulał ,włożyłem nowy licznik i wszystko działa jak powinno pozdro