Wysłany: 2014-02-11, 14:10 [E36] M40B18 dziwna praca przy rozruchu / nie odpala
Witam.
Jestem tu nowy wiem chciałbym się przywitać na starcie. A wiec Witam was
Przejde do problemu.
A wiec kolega ma e36 318i z silnikiem m40b18 i po zgaszeniu ma pewniem problem.
Silnik ma iskre, paliwo podaje. Rozrusznik dziwnie kreci oto filmik FILM
Stalo sie to po zgaszeniu auta i wlasnie taki efekt teraz jest. Kola pasowe sie obracaja, rozrząd ustawiony na znaki. Rozrusznik sprawny. A wiec jakies propozycje rozwiazania problemu? Z gory dzieki
Za lekko kręci. Nie miał przerabianego rozrządu na M43? Wypada sprawdzić ciśnienie i pod deklem zobaczyć. To nowy nabytek, czy długo jeździ i nagle tak się stało? tak na szybko, to klucz na wał i zobaczyć czy stawiają tłoki opór.
Ostatnio zmieniony przez beryl 2014-02-11, 18:00, w całości zmieniany 1 raz
Za lekko kręci. Nie miał przerabianego rozrządu na M43? Wypada sprawdzić ciśnienie i pod deklem zobaczyć. To nowy nabytek, czy długo jeździ i nagle tak się stało? tak na szybko, to klucz na wał i zobaczyć czy stawiają tłoki opór.
kluczem na wale stawia opór raczej tak jak byc powinno. z pól roku juz jezdzi. i to sie tak naraz trafilo. Rozrzad wyglada na ok bo sam mam m40 u siebie.
Problem rozwiazany jednak to byl rozrzad ktory sie przestawil.
Ostatnio zmieniony przez Patryk1818 2014-02-12, 21:05, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2014-02-16, 08:20
Czy aby rozrząd jest na pewno dobrze ustawiony? Taki efekt to zapłon mieszanki na lekko otwartych zaworach.
Ewentualnością jest uszkodzony czujnik na wale.
Nie doczytałem - do usunieęcia
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2014-02-16, 08:22, w całości zmieniany 2 razy