Wysłany: 2014-02-25, 18:14
Najlepsze wytłumienie to filc - gruby, zalany masą bitumiczną a na to folia aby wykładzina się nie brudziła. Tak wiem folia , filc .... ale wierzcie nie ma nic lepszego. Dwa maluchy , wartburg , skoda felicja i kilka innych tak zrobiłem. W maluchach można było muzyki słuchać ....
Wysłany: 2014-02-26, 16:51
kup maty kellera to jest to co grzeesiek wkleił z allegro tylko chyba grubsze ... to samo jest stosowane fabrycznie.. przykładasz i grzejesz opalarką... pod wpływem ciepła układa się do każdego kształtu podłogi, profila itp. rozgrzana wulkanizuje się do podłoża ( odtłuścić). http://tlc.org.pl/compone..._1304505669.jpg
Filc też jest spoko ale chłonie wodę.
_________________ ....
Ostatnio zmieniony przez MaxxxS 2014-02-26, 16:55, w całości zmieniany 2 razy
Mata Kellera + np. pianka zamknięto komórkowa GMS o grubości 1 cm, wiadomo, że filc jest bardzo dobry, ale chłonie wodę, jednak ja powiem, że jak dokładnie wykleisz bitumem najpierw podłogę, a na to filc nakleisz, będzie git i bardzo dobry efekt, ew. ta pianka, nie chłonie wody, efekt nieco gorszy od filcu, ale bardzo odczuwalny.