U mnie też śmiga na tym interfejsie INPA, DIS, z jednym małym zastrzeżeniem - INPA nie chodzi na XP na wirtualnej maszynie. Tzn. uruchamia się, ale nie widzi interfejsu. Testowane na m52b28 z października 1995 w budzie e30 oraz w 520i z grudnia 1997 r.
U mnie też śmiga na tym interfejsie INPA, DIS, z jednym małym zastrzeżeniem - INPA nie chodzi na XP na wirtualnej maszynie. Tzn. uruchamia się, ale nie widzi interfejsu.
Witam maaaad
U Ciebie to nie działało bo wirtualny Xp stoi na systemie Windows 64bitowy (bodajże u Ciebie był Windows 7).
Próbowałem także taki sposób połączenia u siebie i był ten sam scenariusz.
Nie jest to wina interfejsu tylko sterownika ADS, który działa tylko w 32 bitowym środowisku, dlatego do interfejsów ADS zalecam system 32 bitowy (czysty na dysku) i najlepiej jak to jest XP.
Jeżeli chodzi o interfejsy OBD na usb to ten sposób z wirtualnym xp działa, ponieważ sterownik OBD jest w stanie pracować w środowisku 64bitowym.
_________________ Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90 http://www.interfejsads.ugu.pl
kkkkamil26, tak, to był win7 64-bit.
Problemem to dla mnie w sumie nie jest, bo interfejs podpinam do lapka z rs232, na którym stoi xp. Znudziło mi się przenoszenie kompa stacjonarnego do garażu