maaaadBIERNAŚ, Dzięki
Przez brak wolnego czasu, prace przy beemce idą powoooli.. ale coś tam dłubnołem..
Jakiś czas temu wymieniłem przedni-lewy mechanizm opuszczania szyby, odsuwać odsuwałą się.. ale zasuwał się już tylko do połowy (od połowy do góry trzeba jej było pomagać palcami).
Przyczyną niedomykania był ułamany 1 ślizg w mechaniźmie. Wymiana (w moim przypadku mechanizmu) pomogła w 100%
W następnej kolejności zajołem się długim panelem od ASC, HK, i Podgrzewane siedzenia.
Już nie mogłem zdzierżyc widoku "LUKI" na długi panel, oraz pojedynczego przycisku od ASC, wiec spiołem poślady i podłączyłem w końcu to ustrojstwo..
Oczywiście skoro miałem również panel pod HK i Podgrzewane du*y to musiałem jeszcze skręcić wiązke żeby w przyszłości było ciepło w cztery litery (cięzko jest dostać niepoprzecinaną, używaną wiązke... a nowa kosztuje.... dużo za dużo)
Można powiedzieć że przewody do podgrzewania mam już wyprowadzone pod fotelami... został tylko zakup mat, wszczepienia ich w fotele, i podłaczenia wtyczek
Oprócz tego miałem strasznie zdrapana popielniczke (łuszcząca się a'la guma, przypadłość e46)
Odnowiłem ją domowym sposobem:
całą powłoke zdrapałem pod bieżącą wodą, szorstką myjką do garków. Po wyschnięciu, pomalowałem farbą w sprayu do plastików. Dla lepszego efektu malowałem 4x.
Tak wygląda popielniczka po regeneracji + długi panel ASC:
W realu efekt jest lepiej niż dobry. Na pewno w ten sam sposób odnowie sobie lere kierownicy i cup holder
Ostatnio zaczołem też składać "puzzle" pod tytułem zderzak m pakiet
Kupiłem oryginalną, gołą skorupe.. tyle że bez uszkodzeń i w innym kolorze.
Troche to trwało zanim doczekał się polakierowania
Dzięki Rafał
Beemka teraz stoi w ciepłym garażu, raz na jakiś czas przegonie z niej pająki...
Ostatnio zmieniony przez Adam86 2016-02-09, 17:26, w całości zmieniany 2 razy
BIERNAŚ, Naprawde warto, tym bardziej że koszt zamyka się do kupna spraya.. no chyba że kobieta nie da Ci "ostrej zmyjki" to musisz jeszcze zainwestować 2,5zł
PS. Wiesz że detale rażą.... lepiej to zrobić, niż słuchać przy sprzedaży że to odrapane, tamto odrapane....
Yo. Dzisiaj doszły halogeny do m pakietu i mam rozkmine..... Na pewno nie będą "clear" i w ruch poszła już flia
Pod uwagę biorę ciemny popiel i zółtą.. Jak myślicie: które halo będą lepiej wyglądać
Ostatnio zmieniony przez Adam86 2016-02-09, 17:26, w całości zmieniany 7 razy
BIERNAŚ, Łukasz, LUKAS, Dzięki za doradzenie. Zostają żółte
LUKAS, Jak ja nie lubię standardowych samochodów.........
Dużo jeszcze chciałbym zmienić, ale nie samymi modami człowiek żyje... dla tego wszystko jest rozwleczone w czasie i niektóre mody tyle trwają
LUKAS napisał/a:
Bardzo fajne auto zrobiles
Jeszcze raz dzięki.
BIERNAŚ, M pak zawsze robił robote: czy to w E30 czy E90... samochody dzięki temu nabierają jeszcze większego charakteru i drapieżności
BIERNAŚ napisał/a:
Ja w sumie sam nie wiem, czy sprzedawać, czy nie
Pewnie że sprzedawać......... tylko zamiast kupować MANa wybrać e24 e30
A tak serio to wiesz.... najlepsza inwestycja to inwestycja w siebie lub swoją przyszłość..
Ostatnio zmieniony przez Adam86 2014-04-21, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
LUKAS, jedna listwa narożna jest do wymiany bo zostało chamsko przytarta, no i skorupa ma tam jakieś mankamenty.. ale jak się rzuci kolor to będzie malina
musze wykminić nową belke i odczepiany hak westfalia i w ogóle dopasować jakiś dłuższy hak żeby nie ciąć dyfuzora...
Cypisek napisał/a:
Adam86 Jak będę jechał w twoje okolice to ci coś przywiozę ; ]
ale teraz pobudziłeś moje zaciekawienie....
Cypisek napisał/a:
jak się mikody sprawują? bo u mnie przestają po 3 hamowaniu : /
co przestaje po 3 hamowaniu ?!?! hamować.... ??
U mnie w ciągu dalszym żuca na szybe... normalnie jak w autach z grupy VAG jedynie zauważyłem że mikody szybciej się ścierają (po mimo że mam założone miekkie klocki) od rotinger'ów
Ps. Cypisek, gdzie w Bieszczady jeździsz Daj znać to Cię tam odwiedze (Jestem w Bieszczadach praktycznie codziennie)
Pokazałeś, że nawet z diesla można coś ukręcić ciekawego:D
BIERNAŚ, jak zmienie turbo, wtryski, icka, program.. uzyskam nie wysilone 220km To przyznam Ci rację
BIERNAŚ napisał/a:
PS ja z mikod jestem średnio zadowolony. Szybko zaczęły bić.
Cypisek napisał/a:
Nie, zaczynają bić, a traktowałem je bardzo delikatnie : /
Wychodzi na to że, gorąca tarcz+chłodny pęd powietrza=krzywa tarcza...??
Też ze swoimi obchodzę się bardzo delikatnie, mam jednak nadzieję że chwile mi jeszcze posłużą...
Cytat:
w tym tygodniu będzie ostateczna rozbiórka to ci dośle brakujące rzeczy